Bata Mirković objasnio Italijanima, Vlahović je ''miks'' ove dvojice srpskih napadača!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 27.01.2022.
16:51
Izvor: Sportske.net

Italijanski novinari kontaktirali nekadašnjeg defanzivca Juventusa u iščekivanju potvrde Vlahovićevog transfera.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Zoran Bata Mirković je u periodu od 1998. do 2000. godine bio član Juventusa, a kao nekadašnji fudbaler i trener Partizana odlično je upoznat sa fudbalskim razvojem Dušana Vlahovića, pa su ga na italijanskom  portalu ''TuttoJuve'' prepoznali kao idealnog sagovornika za priču o fudbaleru koji će obeležiti zimski prelazni rok u Evropi.

Vlahović bi koliko sutra, na svoj 22. rođendan trebalo da ozvaniči transfer iz snova i postane novi napadal Juventusa.

''On je visok, brz, veoma jak, postiže golove na svaki način, ima pravi mentalitet za vrhunski klub. Svi pričamo o njegovim poslednjim sjajnim nastupima, ali Dušan je preživeo i prebrodio zaista težak period u karijeri. Jer, i pored potpisanog ugovora sa Fiorentinom, ostao je godinu dana bez igranja u Partizanu. Pokazao je da ima veliku snagu volje, nije bilo tako jednostavno za dalje'', rekao je Mirković.

On podseća i da Vlahović sa Aleksandrom Mitrovićem čini izvanredan tandem u reprezentaciji Srbije i taj tandem ćemo na jesen gledati i na Mundijalu u Kataru.

''Važi za veliki talenat koji se pokazao u jednoj od najtežih liga u Evropi. On i Mitrović su jedan od najbolje uklopljenih napadačkih tandema, vidim da se uvek odlično snalaze u reprezentaciji. Dušan je radom i trudom izborio mesto u našoj reprezentaciji, sutra puni 22 godine i svako ko ga je posmatrao kao mladića, uvek je govorio da je fenomen'', objašnjava Mirković.

Ako ima onih koji još uvek nisu videli Vlahovića na delu, Mirković ga je opisao kao ''miks'' dvojice nekadašnjih srpskih napadača - Sava Miloševića i Darka Kovačevića.

''Ima mnogo kvaliteta i jednog i drugog, svakako je lep miks. Moćniji je i brži od Save, mislim na nivou karakteristika je kompletniji igrač. Siguran sam da će se dalje usavršavati'', konstatovao je Mirković, uz očekivanje da će Vlahović sa Dibalom činiti sjajan tandem u Juventusu, najbolji u Seriji A.

''Iskreno, ne znam kako Alegri će to iskoristiti, ali će Juveu biti potrebni njegovi golovi kao hleb'', zaključio je Mirković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke