Bejl napravio problem Realu i pre početka sezone, ali nije do njega!

Autor: Boris Jovanović
subota 17.07.2021.
10:25
Izvor: Sportske.net

Šta će učiniti Real?

Beta/AP Photo/Bernat Armangue
Beta/AP Photo/Bernat Armangue

Povezane vesti

Novi problem kada je Garet Bejl u pitanju.

Samo krivica nije njegova. Velšanin je stranac prema tumačenju federacije i lige, a to tumačenje je stiglo u poslednji čas kada je Brexit stupio na snagu. To je bilo poslednjeg dana 2020. godine, i igračima poput Tripijea je bilo dozvoljeno da završe sezonu kao domaći igrači, ali sada Britance kači to pravilo, kako Tripijea, tako i Bejla koji se vraća u Real. 

Samo trojica mogu da budu registrovani, mesta stranaca već zauzimaju Rodrigo, Vinisijus i Militao. Vinisijus i Militao su neupitni, Rodrigo je takođe igrač na koga je Zidan računao i sada je na Anćelotiju da odluči.

Vinisijus je u procesu da dobijanje državljanstva Španije, ali je pandemija usporila procedure. Da bi ona počela, morate dve godine bez prekida da radite u zemlji. Svi Brazilci ispunjavaju taj uslov, ali je problem što je to tek početak procesa i što je španska birokratija zloglasna po tom pitanju.

Jedan od načina da zaobiđu zakon je da Rodrigo bude prebačen u drugi tim u Kastilju, on bi mogao da igra u kupu i Superkupu, međutim, postoji još jedna stvar. On ne bi mogao da igra u šampionatu sve dok Vinisujus ne dobije pasoš, ali ne bi morao da čeka narednu sezonu da bude registrovan za ligu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke