Bejl rastužio Dragovića i odveo Vels u finale, Švedska slavi Kuaisona!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 24.03.2022.
23:18
Izvor: Sportske.net

Vels i Švedska na pragu Svetskog prvenstva!

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaleri Velsa pobedili su Austriju rezultatom 2:1 i plasirali se u finale baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo. 

Prvu šansu u Kardifu imala je Austrija u šestom minutu, šutirao je Baumgartner, a lopta je završila na prečki, puno sreće imao je domaći Vels.

Kapiten Velsa Geret Bejl magičnim golom iz slobodnjaka u 25. minutu doveo je svoj tim do vođstva. Osprovani fudbaler Reala podsetio je sve ljubitelje fudbala o kakvom se majstoru radi.

Imao je Aron Remzi dobru priliku u 41. minutu da udvostruči prednost Velsa do kraja poluvremena, ali je njegov udarac odbranio golman Austrije Hajnc Linder. Dva minuta kasnije ponovo je priliku za goste imao Kristof Baumgartner, ovoga puta njegov udarac zaustavio je golman Velsa Vejn Henesi.

Ovo je bilo veče Gereta Bejla, nakon gola u 25. minutu inspirsani Bejl pogodio je za 2:0, igrao se 52. minut. Kapiten Velsa je posle odbitka snažno raspalio po lopti i doneo veliku radost navijačima u Kardifu.

Neizvesnot u meč vratio je nesrećni Ben Dejvis autogolom u 65. minutu. Tako je Austrijancima ostalo još 25 minuta da dođu do produžetaka.

Do kraja meča Velšani su se sjajno branili i odbranili plasman u finale baraža za odlazak u Katar.

Vels će u finalu baraža igrati protiv pobednika meča Škotska - Ukrajina, ta utakmica na programu je u junu, baš kao i finalni meč baraža. Vels će biti domaćin.

Reprezentacija Švedske savladala je Češku rezultatom 1:0, posle produžetaka i plasirala se u finale baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Švedska je imala odličnu priliku da povede već u šestom minutu, dobru priliku propustio je Aleksander Isak. Česi su poveli u 11. minutu, ali je gol poništen nakon gledanja VAR-a zbog faula u začetku akcije. Do kraja poluvremena Šveđani su pretili preko Dejana Kuluševskog i Emila Forsberga, ali se rezultat nije menjao.

Prvu šansu u drugom poluvremenu imali su Česi u 59. minutu, šutirao je Tomaš Souček, ali je njegov udarac završio pored gola. Švedska je mogla do pobede u 80. minutu, posle dobro izvedenog kornera najbolji u skoku bio je Matijas Svanberg, ipak bez veće opasnosti po gol Čeha.

Poslednju šansu u "regularnom" delu imali su Česi u nadoknadi, šutirao je Havel, ali veoma neprecizno.

U četvrtom minutu proužetaka Kuluševski je sjajno uposlio Kuaisona, ali je ovaj loše zahvatio loptu glavom, tako je propala dobra prilika za Šveđane.

Sjajna akcija Švedske u 110. minutu donela im je pobedu i plasman u finale baraža. Odličan dupli pas odigrali su Robin Kuiason i Aleksandar Isak, a gol odluke postigao je Kuaison.


Švedska će za odlazak u Katar igrati protiv Poljske 29. marta u Varšavi. Poljaci su se direktno plasirali u finale baraža posle diskvalifikacije Rusije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke