Bekam potpisao za 200 miliona, razapeli ga zbog ljudskih prava!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 24.10.2021.
10:12
Izvor: Sportske.net

Da li je Englez pogrešio?

EPA-EFE/SRDJAN SUKI
EPA-EFE/SRDJAN SUKI

Povezane vesti

Dejvid Bekam je bogatiji za 200 miliona evra. Toliko će naime država Katar platiti slavnom Englezu da bude zaštitno lice ove države i promoter Mundijala. Ugovor je na deceniju, Bekam je posetio nove stadione, njegova uloga će biti zvanična, a osim Mundijala promovisaće turizam i kulturu ove države. 

Ovakav potez je privukao veliku pažnju, ali i salvu kritika za Bekama kome je navodno obećano da će na stadionima biti dozvoljene zastave LGBT populacije u zemlji koja je često na meti boraca za ljudska prava, zbog kršenja ne samo prava seksualnih manjima, već i žena. 

Uz to, insajd izveštaji govore da je Mundijal izgrađen na znoju i malim nadnicama, kao i čestim nesrećama inostranih radnika koji žive u nehumanim uslovima, a često rade bez sprovedenih bezbedonosnih procedura na gradilištima.

Ne zaboravimo ni način na koji je Katar dobio ogranizaciju Mundijala.

Njegov potparol je odbacio kritike uz reči da Dejvid veruje u snagu fudbala i njegovu moć prevazilaženja razlika. Ovo nije prvi posao Bekama da državom Katar, setimo se da je u uvodnim danima njihovog preuzimanja Pari Sen Žermena igrao za francuski klub. 

Beks je hvalio stadione i čitav posao u Kataru, on je inače čest gost ove države, a veliki je prijatelj sa predsednikom PSŽ, Al-Kelaifijem. Englez će narednog meseca biti u pustinjskoj državi na trci Formule 1. On je inače hvalio ne samo infrastrukturu spremnu za Mundijal, već i gostoljubivost i kulturu države Katar.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak