Bekenbauer miri FIFA i UEFA!

Autor: Beta Beta
nedelja 31.05.2015.
01:05
Izvor: Beta

Bivši član Izvršnog odbora Svetske fudbalske federacije (FIFA) Franc Bekenbauer pozvao je danas u Berlinu FIFA i Evropsku fudbalsku uniju (UEFA) na dijalog.

Povezane vesti

Inicijativu je pokrenuo zbog zategnutih odnosa između te dve organizacije usled korupcijskog skandala.

"Mislim da su se Fifa i Uefa trenutno udaljile. Jedino rešenje je dijalog", rekao je Bekenbauer nemačkim medijima i dodao da bi taj dijalog trebalo što pre da počne.

Predsednik FIFA Sep Blater rekao je danas da može da oprosti pobunu čelnika UEFA, ali da je nikada neće zaboraviti.

"Nepodnošljivost iz UEFA ne dolazi samo od jednog čoveka, već konstantno od 1998. godine kada sam došao na čelo FIFA. Ja mogu da im oprostim takav potez, ali nikada ga neću zaboraviti. Ne možemo bez Uefe, ali ni oni ne mogu bez nas", rekao je Blater.

Fifu poslednja četiri dana potresa korupcijska afera, nakon što su u sredu američki istražitelji podigli optužnicu protiv čelnika svetske kuće fudbala i uhapsili 14 osoba i optužili ih da su tokom perioda od 25 godina primili više od 150 miliona dolara mita.

Predsednik UEFA Mišel Platini je od Blatera zbog afere zatražio da podnese ostavku, što je prvi čovek Fife odbio.

On je juče na 65. Kongresu Fifa ponovo izabran za predsednika, nakon što se pred drugi krug njegov protivkandidat jordanski princ Ali bin el Husein povukao iz izborne trke.

Odnosi između FIFA i UEFA će biti jedan od najvećih izazova za Blatera, kome je danas prvi radni dan u petom uzastopnom mandatu na čelu svetske kuće fudbala.

Platini je čak predložio da se UEFA u potpunosti odvoji od FIFA i da bojkotuje tu organizaciju dok Blater ne napusti predsedničko mesto.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.

avatar
lamps8
Sunday, 31.05.2015
02:17

neverovatno pa menjaju se predsednici drzava,premijeri ministri a ne mogu da zbace blatera znaci da to nisu cista posla mislim to se vec zna ali nesto mnogo vece stoji iza fife.