Bela revolucija, Realov zaokret! Ovi igrači bi vratili Los Blankose na sam vrh?

Autor: Boris Jovanović
petak 07.05.2021.
09:18
Izvor: Sportske.net

Hoće li Perez počistiti stvari? Čini se da je ovom timu istekao rok upotrebe...

EPA-EFE/Neil Hall
EPA-EFE/Neil Hall

Povezane vesti

Liga šampiona, bez obzira na način, odnosno stepenicu na kojoj se spotakne, obično predstavlja katarzu za Real. Los Blankosi se mere, pogotovo ovi Perezovi u odnosu na Lige šampiona, mada recimo prošle godine je, što kaže Peđa Mijatović, titula zamaskirala stvari. 

Posle mučenja tokom jeseni, svakako da niko nije očekivao Real u polufinalu, ali stigli su među top 4, mada je razlika u dva meča sa Čelsijem bila bolna. Ipak, treće finale u nizu će proći bez Los Blankosa i mnogi to označavaju kao prelomnu tačku.

Drugim rečima, u Perezovim očima to je trenutak za promenu.

Da li na klupi? 

To je sada pitanje svih pitanja, treba sačekati rasplet u prvenstvu, mada Zidan ima ugovor još sezonu, a ne vidi se neko veliko ime. Pominje se Alegri koji je jednom odbio Pereza, ti vozovi ne prolaze dva puta. Možda je prilika za Raula, ali čini se da je suviše rano.

Ono što je važnije možda od trenera je igračka revolucija. Da li Real može da dovede mete?

Teško, kada je Haland u pitanju, čini se da priželjkuju da u Dortmundu ostane još godinu, kako bi bio jeftiniji narednog leta.

Sa Mbapeom je situacija drugačija, naime, on želi da ode, Madriđani su spremni da pošalju i Varana i Vinisijusa u Pariz, plus neki manji novac, PSŽ nema mnogo prostora za pregovore. Uz Mbapea, meta je navodno i Pogba, ako ostane Zidan, čak se pominje i trampa za Azara koji je promašena investicija u prve dve godine.

Pitanje je koliko igrača može da proda Perez kako bi napunio kasu. On je prošle godine od Hakimija, Reguljona, Oskara Rodrigeza uzeo 90 miliona evra, još dvadesetak je dobijeno od manje poznatih igrača. Neki su na pozajmicama, poput Odegarda, Jovića, da ne nabrajamo, ali ni oni, a ni Bejl verovatno neće doneti novac, vraćaju se u klub i teško ih je ponovo "parkirati", u slučaju Velšanina nemoguće.

Tim je prestar, od ključnih igrača samo Kazemiro je mlađi od trideset godina, Ramos verovatno neće produžiti ugovor ako ne smanji primanja, odlazak Modrića, Marsela bi dodatno rasteretio klupsku kasu. Alaba je već kupljen, a osim Mbapea i eventualno Pogbe, "Los Blankosi" ciljaju Kamavingu koji ima još godinu dana ugovora sa Renom i klub će biti prinuđen da ga proda. U slučaju da odu i Ramos i Varan, Militao je opcija na štoperu uz Alabu, ali biće potreban još jedan, prva želja je Pau Tores iz Viljareala. 

Sve u svemu, čeka nas baš zanimljiv prelazni rok, između želja i realnosti, novac ostaje problem, ali nemaju više vremena za čekanje. Čak ni titula ne bi pokrila stvari, mada bi Zidan imao razlog da ostane i krene u revoluciju.

Od njega zavisi, pominje se Juventus, ali čini se da oni nemaju novca za bitne stvari i da nije pravi trenutak da se vrati u Torino, iako je to Anjelijeva opsesija. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke