Belenenseš od predmeta šale do pretnje po čitavo čovečanstvo?

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 29.11.2021.
10:34
Izvor: Sportske.net

Nadamo se da neće imati velike posledice...

Printscreen
Printscreen

Povezane vesti

Čitav svet je proteklog vikenda ispratio dešavanja u portugalskoj Primeiri gde je Belenenseš istrčao na teren sa devetoricom igrača protiv Porta.

Dvojica su bila golmani, ostali mahom mladi igrači, dok je većina izostala zbog slučaja koronavirusa.

Bilo je šala zbog "povrede" jednog od igrača Belenenseša nakon čega je utakmica završena službenim rezultatom, ali portugalski mediji sada pišu o potencijalnoj opasnosti po čitav svet.

Naime, prvih 13 slučaja nove varijante koronavirusa pod nazivom "Omikron" u Portugalu upravo je detektovan kod fudbalera ove ekipe, a ovih dana se održavaju različiti sastanci na svetskom nivou kako bi se sprečilo širenje nove varijante koronavirusa.

Predsednica Južnoafričkog medicinskog udruženja Angelikve Kotzi rekla je da nova varijanta B.1.1.529, takođe poznata kao omikron varijanta, rezultira blagom bolešću bez izraženih simptoma.

Varijanta B.1.1.529 otkrivena je u nekoliko potvrđenih slučajeva koronavirusa u Južnoj Africi gde je otkrivena Beta varijanta.
Uz genetske promene koje utiču na karakteristike virusa kao što su prenosivost, težina bolesti, imunološki beg, dijagnostika, varijanta je otkrivena u najmanje 10 potvrđenih slučajeva Kovid-19 u Južnoj Africi.

Svojevremeno se tvrdilo da je utakmica između Atalante i Valensije krajem februara prošle godine na San Siru bila "kovid-bomba" nakon čega se pandemija proširila u Evropi, sada je u centru pažnje iz sličnih razloga ponovo fudbal...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke