Belgijanci su hit, Bodo, Zvezda i Haifa su timovi za Ligu šampiona!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 09.08.2022.
08:40
Izvor: Sportske.net, Aleksandar Obrenović

Mnogi timovi već sada imaju igru za elitno takmičenje, ali nećemo ih sve gledati tamo...

Pedja Milosavljevic
Pedja Milosavljevic

Povezane vesti

Grupna faza Lige šampiona nam je sve bliža, fali nam šest učesnika, a njih ćemo saznati nakon završetka kvalifikacija za ovo takmičenje. 

U utorak su na programu revanš mečevi, igra i Crvena zvezda protiv Pjunika koja ima rezultat koji ni u ludilu ne sme da izgubi (5:0 posle prvog meča na stadionu "Rajko Mitić"), a njen potencijalni protivnik u poslednjem kolu kvalifikacija, odnosno u plej-ofu, jeste Makabi Haifa, tim koji igra briljantno i koji bi mogao da bude veoma težak zalogaj za kraj.

Ekipa Dejana Stankovića takođe briljira na svim poljima, kada igraju kod kuće, prosek im je pet datih golova, bez ijednog primljenog na dosadašnje četiri utakmice računajući prvenstvo i Evropu. Pogođeno je sa pojačanjima, Bukari je pokazao svoje trkačke sposobnosti, Kangva mirnoću i čvrstoću na sredini terena, Mitrović da je zaista velika nada i to neće biti sve. 

Ipak, oni pravi izazovi tek predstoje, utakmice sa Haifom će sve pokazati (osim ako se ne desi čudo, pa Apolon izbaci Izraelce).

Već možemo čitati kolege iz Izraela koji navode ovaj tim Haife kao najbolji tim Izraela u poslednjih desetak godina. Četiri gola Olimpijakosu u gostima, laganih 4:0 protiv Apolona, a moglo je biti makar šest ili sedam u mreži protivnika.

Vezni fudbaler iz Nigera Ali Mohamed je izuzetno tehnički potkovan, igra fantastično na početku sezone, a već dobar tim je upotpunjen napadačem kojeg su toliko tražili, a to je Frantzdi Piero sa Haitija. Izuzetno je snažan, čvrst, možda mu završnica nije najjača strana, ali ulazi lako u šanse. Visok je, ali u slučaju da se sastane sa Zvezdom što je izvesno, imaće ko da ga sačuva. 

Imaju i trenera Baraka Bakhara koji zna šta radi, sa Ber Ševom je uspeo da savlada Inter i to dva puta u Ligi Evrope, radi se o čoveku koji je pet puta osvajao titule prvaka Izraela, a tek su mu 42 godine. Još jedna činjenica, imaju sjajne navijače, navikli su na buku, sve to može da utiče na krajnji ishod svakog meča...

Bodo Glimt je ekipa koja igra ne nekom drugom nivou. Iako na nekim specijalizovanim sajtovima koji se bave vrednostima igrača, ovaj norveški tim sa samog severa vredi kao jedan Čukarički, to ih nije sprečilo da rasture svakog rivala koji bi im se našao na putu. Na poslednjih 5 utakmica postigli su 27 golova, primili su jedan. Igraju 4-3-3, opasni su sa svih strana, iz iz kontri, prekida, za sada niko nema rešenja za njih. Neće imati ni Žalgiris (prvi meč 5:0) u narednoj utakmici, videćemo da li će imati pobednik duela Ludogoreca i Dinama iz Zagreba. 

Nije tu ništa gotovo, iako je Dinamo slavio na gostovanju sa 1:2, domaćin je tada promašio nekoliko dobrih šansi, pokazali su Ludogorecovi igrači da su slabi u završnici i ako to poprave, mogu da naprave problem hrvatskom šampionu u kom ima optimizma, ali će morati daleko bolje u nastavku ako misle da stignu do grupne faze Lige šampiona. Možda utakmica koja će vam odgovarati da igrate na iznenađenje, dupla šansa koja uključuje pobedu gostiju nije loš izbor. 

Ferencvaroš je ekipa koju očekujemo u plej-ofu posle onih 1:1 protiv Karabaga u gostima, imaju solidan tim, nakon odlaska Zubkova u Šahtjor, doveli su nekoliko kvalitetnih igrača, a najviše su novca dali za Adamu Traorea, momka koji je nastupao do sada za Šerif i koji je izuzetan krilni igrač. 

Upravo bi Šerif mogao da bude protivnik pobedniku duela Fenercvaroš - Karabag, posle prvog meča tim iz Moldavije je u zaostatku od 2:1, što govori i da su šanse za to male. Viktorija je ekipa koja ne gubi tek tako dobijenu utakmicu na strani, a čini nam se i da ova utakmica u Plzenju jeste jedna od onih gde možemo očekivati dosta golova jer se radi o ofanzivnim ekipama, a Šerif nema mnogo izbora nego da napada. 

Ekipa Dinama iz Kijeva se nije mnogo promenila u odnosu na prošlu godinu i to je veliki plus, pa se čini da su favoriti da se plasiraju u plej-of kvalifikacija. U prvom meču protiv Šturma iz Graca videle su se slabosti ekipe, nepripremljenost, ali sedam dana je dovoljno da se isprave mnoge nepravilnosti u odbrani, pa u ovom slučaju možemo reći i da je Dinamo imao sreće jer nije bio gost u prvoj utakmici. Ima tu dosta napadačkog potencijala kod Dinama, Šturm je svoje neke ozbiljne šanse propustio u prvoj utakmici i pitanje je da li će doći do njih u revanšu. 

Mirčea Lučesku je iskusan lisac da dozvoli da bude nadigran u utakmici koja bi trebalo da bude u egalu.

Pobednik tog duela ide na pobednika duela Benfike i Mitjilanda, u prvom meču je bilo 4:1 za ekipu iz Portugalije, pa se i ovde čini da je sve jasno. "Orlovi", kao i uvek u ovom milenijumu, imaju izuzetan napadački potencijal, tako će biti i ove godine i pored odlaska Darvina Nunjeza. David Neres je novo pojačanje kluba, verujemo da znate o kakvom igraču se radi jer je to dokazivao gde god je igrao. Zaista dosta, dosta napadačkog potencijala, ali i iskustva u odbrani, Otamendi, Vertongen, Grimaldo... Neće biti problema u Danskoj, to definitivno, a iz ove perspektive, čine se kao favoriti za grupnu fazu jer bi bili favoriti i u meču protiv Dinama ili Šturma. 

Rendžersu su otišli jako dobri fudbaleri, Kalvin Basi je u Ajaksu, Aribo je otišao u Sautempton, a kako napisaše navijači ovog kluba, izgleda kao da su u upravi Rendžersa kupili za taj novac igrače sa ulice. 

Baš toliko loše je izgledao škotski tim protiv Union Sen Žiloa, Belgijanci sa ne tako velikim budžetom (recimo, za plate troše oko 4 miliona, za razliku od Rendžersa koji troši preko 18 miliona evra godišnje) su uspeli da slave sa 2:0 i da dođu nadomak najvećeg uspeha u novijoj istoriji kluba. Zanimljivo za njih, osvajali su 11 puta prvenstvo Belgije, poslednji put 1935. godine. 

Sen Žiloa nije mnogo menjao tim u odnosu na prošlu godinu, baš su gladni uspeha i jasno je, mogli bi da budu hit ove sezone u Evropi. Prepustiće posed Rendžersu na "Ajbroksu", imaju sjajnu kontru i videćemo da li će to doći do izražaja. 

Pobednik tog duela ide na pobednika meča PSV - Monako. Veliki derbi ovog kola kvalifikacija, u prvom meču bez pobednika u kneževini, ali je Monako bio nešto ozbiljniji rival kada su napadi u pitanju. 

Biće tu druga priča u Ajndhovenu, ekipa PSV-a se polako uigrava, i kako napisasmo prethodnih dana, radi se o "tempiranoj bombi" od tima jer mogu da "eksplodiraju" svakog trenutka zbog velikog napadačkog potencijala. Možda je utakmica protiv ne tako impresivnog Monaka prava šansa. 

Kompletnu ponudu utakmica kvalifikacija za Ligu šampiona koju je pripremio AdmiralBet možete videti OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke