Kristijan Belić u očima Holanđana: "Trči, ponekad udara, ponekad dodaje loptu"

Autor: Filip Rodic
utorak 19.03.2024.
11:30
Izvor: Sportske.net

Odlično se oseća u Holandiji.

X/AZ Alkmaar
X/AZ Alkmaar

Povezane vesti

Donedavni fudbaler Partizana Kristijan Belić izborio se za svoju poziciju u AZ Alkmaru. Uloga mu je sve važnija, a ineresantan je i holandskim medijima.

“Kristijan Belić (22) trči, leti, ponekad udara, a ponekad i dodaje loptu. U prvim mečevima koje je igrao za AZ, jedva da je ostavio trag. Poslednjih nedelja se sve češće pojavljuje. Ne samo kao fudbaler, već i kao neko ko se dobro uklapa u grupu”, stoji u početku teksta holandskog Telegrafa.

Prepoznatljiv po velikog energiji i borbenosti, Belić je govorio o svom odnosu sa sudijama u Srbiji.

“U jednom trenutku su me sudije u Srbiji i pre mečeva pitale da se opustim”, rekao je Belić.

Holandski medij navodi da je njegova asistencija Sugavari u prošlom kolu za 2:0 bila savršena.

"Osećam se odlično ovde. Druga zemlja, drugi jezik, ali to sam imao i u Engleskoj i Grčkoj. Lako se prilagođavam. To ide još brže ako ekipa igra dobro. Van terena sam miran i volim da se šalim. U duelima sam ponekad, recimo, previše entuzijastičan. Radim na tome jer to ima veze i sa fizičkom spremom. Ako pre dođete do lopte, manja je verovatnoća da će prekršaj biti potreban“.

U narednom kolu ga čeka meč protiv lidera PSV Ajndhovena.

“Naravno da je bilo lakše protiv protivnika koje smo imali do sada. Ali ne dobijate deset bodova ako pobedite PSV. Ja to gledam na taj način. Jednako je važno pobediti Volendam”, zaključio je Beli

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke