Belingem ume i rukom i nogom i glavom, Realov preokret, a sudije opet tema!

Autor: Milovan Longinov
subota 19.08.2023.
21:34
Izvor: Sportske.net

Druga pobeda Madriđana.

EPA-EFE/Carlos Barba
EPA-EFE/Carlos Barba

Povezane vesti

Fudbaleri Real Madrida pobedili su u gostima ekipu Almerije rezultatom 3:1 u drugom kolu La Lige.

Heroj Reala bio je novajlija Džud Belingem koji je postigao golove u 19. i 60. minutu, dok je treći dao Vinisijus Žunior u 73. Ipak, prvi gol Engleza za 1:1, pao je nakon što je loptu primio rukom, ali sudije su procenile da je to bilo "rame", zbog čega su arbitri i ovog vikenda u centru pažnje u Španiji.

Almerija je odlično otvorila meč i Aribas, koji je na pozajmici upravo iz Reala, iskoristio je asistenciju Robertonea i glavom savladao Lunina sa pet metara za 1:0.

U 19. minutu dogodio se sporni trenutak, Belingem je posle pravog karambola u petercu, primio loptu rukom ili ramenom, pogodio za 1:1. VAR je reagovao, ali ništa nije bilo sporno. 


Real je u drugom poluvremenu slomio otpor odličnog domaćina, u 60. minutu Toni Kros je maestralno snimio Belingema koji se ubacio iz drugog plana i glavom pogodio za 1:2

Sve je bilo gotovo u 73. minutu kada je Belingem odložio povratnu do Vinisijusa koji je pogodio same rašlje lob udarcem za konačnih 1:3

Real je do kraja mogao da dođe i do ubedljivije pobede, Karvahal i Brahim Dijaz su propustili velike šanse, ali promene rezultata nije bilo. 

Real ima maksimalnih šest bodova, dok je Almerija posle dva kola poslednja bez ijednog osvojenog boda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke