Ben Jeder ranio Korzikance, pa izazvao buru sa Filipom Klemonom

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 19.03.2023.
14:53
Izvor: Sportske.net

Ne deluje da su u dobrim odnosima.

AS Monaco
AS Monaco

Povezane vesti

Fudbaleri Monaka pobedili su Ažaksio na stadionu Fransoa Koti sa 0:2 (0:1) u okviru 28. kola Lige 1.

Daleko je ovo bilo od kvalitetne utakmice u matine terminu francuskog fudbala. 

Monako je kao apsolutni favorit stigao na Korziku, ali predstava je bila ispodprosečnog kvaliteta za tim koji je u vrhu tabele. Jedini gol na utakmici postigao je Visam Ben Jeder u 27. minutu pošto je natrčao na loptu nakon što ju je golman Leroj odbio posle udarca Maripana glavom.

Bio je to jedan od tri udarca ekipe Filipa Klemona u okvir gola protivnika na ovoj utakmici. Ažaksio je imao jedan... Sve nade tima sa Korzike pale su u vodu kada je Siril Bajala otvorenim đonom, dosta nespretno, startovao nad Kajom Enrikeom i za to dobio crveni karton u 53. minutu.

Imao je Ažaksio neke dobre napade u samoj završnici. Piše se dobar pokušaj Nurija u 81. minutu posle greške odbrane kneževa, no nije to bilo dovoljno dobro.

Ta prilika nekako kao da je oslikala Ažaksio iz ove sezone. Manjak konkretnosti, brzine u kretnjama, odlukama, nedostatak tehničko-taktičkih sposobnosti... Teško će tako izboriti opstanak.

Poslednju reč na utakmici dao je Monako u 84. minutu. Sve nedoumice rešio je Dijata lepim ubacivanjem u prostor i golom za 0:2. 

Potencijalno zanimljivo sa utakmice jeste reakcija kapitena Monaka Ben Jedera kada ga je Klemon izveo iz igre. Najbolji strelac kneževa je odbio da se pozdravi sa trenerom.

Ekipa iz Monte Karla posle mesec dana dolazi do trijumfa, ali ostaju 4. sa 54 boda. Ažaksio je na 18. mestu sa 21 poenom.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke