Benfika bez finala, Hjulmandova majstorija, Sportingu remi kao pobeda!

Autor: Darko Mitrović
utorak 02.04.2024.
23:51
Izvor: Sportske.net

Sjajan meč, pogotovo u drugom poluvremenu.

EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO
EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO

Povezane vesti

I u Portugalu smo večeras saznali ko je prvi finalista kupa. To je ekipa Sportinga koja je kao gost remizirala protiv domaće Benfike, 2:2. S obzirom da je Sporting dobio prvi meč na svom terenu sa 2:1, večerašnji rezultat mu je bio dovoljan za plasman u finale.

Posle prvog poluvremena bez golova, za nepunih 20 minuta u drugom delu igre, postignuto je ukupno četiri, po dva na obe strane.

Već posle nepuna dva minuta igre u nastavku meča, Sporting je poveo prelepim golom Mortena Hjulmanda koji je na asistnciju Đokereša poslao projektil sa oko 17 metara i uvećao prednost ''zeleno-belih'' iz prvog meča.

Ali, nije se dugo čekalo na odgovor Benfike. Samo četiri minuta kasnije Otamendi je doneo izjednačenje lisabonskim ''orlovima'' na centaršut Davida Neresa sa desne strane - 1:1.

Kratko je trajala radost domaćih, jer je već u 55. minutu Paulinjo vratio prednost ekipi Sportinga kada je odbijenu loptu od strane golmana Benfike sproveo u mrežu sa oko šest metara - 1:2.

Nadu Benfike da može da izbegne eliminaciju vratio je Rafa Silva u 64. minutu, ali u preostalih pola sata domaći nisu uspeli da dođu do bar još jednog gola.

U finalu, ekipa Sportinga će se za trofej boriti protiv boljeg iz drugog polufinala u kom se u sredu sastaju Vitorija Gimaraeš i Porto. Oni tada tek treba da odigraju prvi meč, a revanš je dve nedelje kasnije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke