Benfika ubedljiva, Rosić prvencem ublažio poraz Brage!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 19.09.2016.
23:01
Izvor: Sportske.net

Srpski internacionalac Lazar Rosić postigao je debitantski gol u dresu Brage ali će mu sećanje na prvenac pokvariti činjenica da je njegov tim ubedljivo izgubio na "Da Lužu".

Beta/AP Photo/Armando Franca
Beta/AP Photo/Armando Franca

Povezane vesti

Fudbaleri Benfike upisali su treću uzastopnu pobedu u portugalskom šampionatu i izbili na čelo tabele, pošto su u poslednjem meču 5. kola Primeire sa 3:1 (1:0) savladali Bragu.

Početak poslednje utakmice 5. kola portugalske Primeire kasnio je zbog problema koje je pomoćni arbitar imao sa tehnikom koja sudijama služi za komuniciranje.

Kada je taj problem prevaziđen stvoreni su uslovi da počne utakmica koja se pokazala izuzetno interesantnom i neizvesnom, uprkos tome što je Benfika na kraju upisala ubedljivu pobedu.

Konačan rezultat duela na "Da Lužu" nije pravi pokazatelj kako su se stvari odvijale u duelu Benfike i Brage pošto je gost, posebno tokom prvog poluvremena, bio izuzetno opasan po protivnički gol.

Golmani Žulio Cezar i Marafona istakli su se tokom prvog dela igre izuzetnim intervencijama i pitanje je da li bi Benfika imala prednost nakon prvih 45 minuta igre da golman Brage nije zadobio povredu skočnog zgloba.

Marafona je nezgodno doskočio nakon jednog od centaršuteva Benfike pa je u dva navrata morala da mu bude ukazana pomoć, a čini se ga je povreda omela u situaciji kada je Kostas Mitroglu pogodio za vođstvo Benfike.

Akciju po levoj strani terena izveo je Gonsalo Guedes koji je potom uposlio grčkog internacionalca, a ovaj preciznim udarcem sa razdaljine od deset, jedanaest metara šalje loptu u mrežu gostujuće ekipe.

Bilo je u prvom poluvremenu prilika na obe strane a kako su golmani ostali na visini zadatka Benfika je na odmor otišla sa golom prednosti.

Nastavak utakmice doneo je nova uzbuđenja, veliki broj prilika, ali i tri pogotka od kojih je dva postigao domaćin.

Benfika je uz dosta sreće u završnici stigla do novih pogodaka i time praktično rešila pitanje pobednika, pa prvi gol koji je srpski internacionalac Lazar Rosić postigao u 90. minutu nije imao veći značaj za goste.

Ljubomir Fejsa je upisao novi nastup u dresu Benfike i jedno vreme nosio kapitensku traku pre nego što je napustio teren u 89. minutu meča. Nikola Stojiljković ispratio je poraz Brage sa klupe za rezervne igrače.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke