Benitez besneo na čelnike Premijer lige, primoran na očajnički potez?

Autor: Sportske Net
četvrtak 23.12.2021.
18:16
Izvor: Sportske.net

Odbijen zahtev Evertona...

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Everton bi trebalo da poseti Barnli na "Turf Muru" u okviru "Boksing deja", ali Rafael Benitez se oslanja na omladince kako bi omogućio da se utakmica odvija po planu. 

Premijer liga je odložila dva meča ranije u četvrtak zbog koronavirusa.

Benitez kaže da je iznenađen što je Premijer liga odbila zahtev Evertona da odloži utakmicu protiv Barnlija nakon što je zbog izbijanja koronavirusa ostao sa devet igrača.

Španac je otkrio da je pet članova njegovog tima bilo pozitivno od remija 1:1 u Čelsiju 16. decembra, dok su njegovi resursi dodatno iscrpljeni zbog povreda još šest igrača, uključujući brazilskog napadača Ričarlisona.

Čini se da se Everton sada oslanja na omladince kako bi osigurao da se utakmica na "Turf Muru" odigra.

"Uz povrede i pozitivne slučajeve koje smo imali, očekivali smo da će utakmica biti odložena", rekao je Benitez.

„Sada moram da razmislim da li imam 11 igrača i gde da ih stavim, tako da sam zaista iznenađen što igramo ovu utakmicu. Problem je što imamo devet igrača na raspolaganju plus tri golmana i nakon toga moramo dovesti pet mladih igrača koji nemaju ni 21 godinu", rekao je Benitez. 

Premijer liga je ranije u četvrtak pristala da odloži utakmicu Liverpula protiv Lids junajteda i meč između Vulvsa i Votforda, oba zakazana za "Boksing dej".

Benitez kaže da će možda biti primoran da uključi napadača Dominika Kalverta-Luina posle četiri meseca pauze zbog povrede, prvo zbog slomljenog prsta, a zatim zbog problema sa butinom.

"To je prilično opasno za nas i možda neko mora da preuzme odgovornost“, rekao je Benitez.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke