Benitez o gresima iz prošlosti - odgovor navijačima Evertona

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 14.07.2021.
16:50
Izvor: Sportske.net

Da li se opravdao?

EPA/LINDSEY PARNABY
EPA/LINDSEY PARNABY

Povezane vesti

Novi menadžer Evertona Rafael Benitez još davne 2007. godine pred jedan od derbija Merzisajda rekao je vodeći Liverpul da je Everton mali klub.

To mu je stavljeno na dušu prilikom nedavnog dolaska na "Gudison", a sada je odlučio da odgovori i jednom stavi tačku na priču koja ga proganja.

"Kao što sam i ranije rekao, to zavisi od konteksta. Prošlo je mnogo vremena i ja sam se borio za svoj klub. To je nešto ću činiti i sada", rekao je Benitez na konferenciji za novinare.

Istakao je da kada vodiš neki tim, moraš da ga braniš u svakom smilu. 

"U ovom slučaju sam napao Everton. Pokušavam da dam sve od sebe na svakoj utakmici i da se takmičim protiv svih", naglasio je Španac.

Dodao je da je zadovoljan što Everton raste kao klub, te da je srećan što na "Gudisonu" može da se suoči sa izazovom i da se bori sa tim.

Istini za volju, Benitez je još 2019. godine, kada je bio daleko od Evertona, priznao grešku od 12 godina ranije kada je rekao da su "Karamele" mali klub.

"Pogrešio sam kada sam to rekao. Time da su mali klub želeo sam da kažem da nemaju šanse u toj utakmici. Liverpulovi navijači su bili srećni, Evertonovi tužni. Nisam želeo da kažem da su mali klub, već mali tim", kazao je tada Benitez dodavši da je za vreme mandata u Liverpulu imao dobre odnose i sa navijačima Evertona.

Prvi derbi Merzisajda u nadolazećoj sezoni na programu je 30. novembra na "Gudisonu", a nema sumnje da ga cela fudbalska Evropa sa nestrpljenjem iščekuje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke