Benzema otvorio dušu o povratku u reprezentaciju

Autor: Sportske Net
nedelja 30.05.2021.
21:49
Izvor: Sportske.net

Francuz iskreno o povratku u reprezentaciju.

 EPA/ABEDIN TAHERKENAREH
EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

Povezane vesti

Kao bomba odjeknula je vest da se Karim Benzema posle šest godina vratio u reprezentaciju Francuske uoči predstojećeg Evropskog prvenstva. On je istakao da se poslednjih godina potajno nadao povratku u tim.

"Nikada nisam prestao da verujem, inače ne bih bio ovde gde sam sad. Teško mi je bilo u moralnom smislu. Bilo je puno prepreka, uvek sam se borio i nadao se povratku, nagrađen sam. Presrećan sam što sam ovde, ide nam dobro. Savršeno sam se adaptirao, na terenu igramo dobro, baš kako mi se sviđa. Nadam se da će se nastaviti, jedva čekam da započnem meč", kazao je Benzema. 

Podsetimo, napadač Real Madrida nije bio član “trikolora” od 2015. godine kada je udaljen zbog kontroverze oko ucenjivanja kolege iz reprezentacije Matjea Valbuene.

"Da li sam bio ljut na Francusku? Ako nisi pozvan u tim, treba da kriviš sebe i vidiš šta treba da uradiš da bi se vratio".

Francuska je aktualni prvak sveta, a u timu se nalaze mnog zvučna imena, na svim igračkim pozicijama, kao što su Ljoris, Kimpembe, Varan, Mbape, Kante, Pogba, Grizman… stoga mnogi prognoziraju i osvajanje Evropskog prvenstva koje sledi.  

"Da li Francuska ima najbolji tim na svetu? Gledajući imena, može se tako reći. Međutim, važno je ono što se dešava na terenu. Moramo igrati sa samopouzdanjem i poštovanjem prema protivniku. Mislim da imamo sjajan tim", kazao je Francuz, a potom se posebno dotakao Kilijana Mbapea.

"Mbape je mlad fudbaler, fenomen. Mogu da treniram sa njim, zajedno igramo dobro, brz je i vešt je ispred gola. On je vrlo, vrlo dobar igrač".

Tridesttrogodišnji napadač je član reprezentacije bio od 2007. godine, a na 81 utakmici u plavom dresu postigao je 27 golova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke