Benzema ispisao istoriju pa zabrinuo navijače Reala pred "El klasiko"!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 14.03.2022.
23:03
Izvor: Sportske.net

Madriđani korak bliže tituli.

EPA-EFE/ATIENZA
EPA-EFE/ATIENZA

Povezane vesti

Fudbaleri Real Madrida pobedili su u gostima ekipu Majorke rezultatom 2:0 u 29. kolu La Lige. 

Strelci za Real Madrid bili su Vinisijus Žunior u 55. i Karim Benzema u 76. i 82. minutu. Ipak, Francuz je u finišu morao da napusti teren zbog povrede lista i to istog zbog kojeg je nedavno pauzirao tri nedelje. 

Inače, Benzema je sa dva gola postao najbolji strelac u istoriji svoje zemlje, pretekavši Tijerija Anrija. Benzema je večeras stigao do svog 413. pogotka u karijeri i tako je postao najbolji Francuz ikada.

Osim Benzeme, teren su ranije zbog povreda morali da napuste i Ferlan Mendi i Rodrigo, a deluje da je Brazilac doživeo najtežu, ali da sačekamo do sutra.

Majorka je u prvom poluvremenu bila bliža golu, Mafeo je pogodio stativu u 35. minutu, posle greške Naća.

Real je bio bezopasan, ali je onda u drugom delu počeo da kažnjava greške domaće ekipe. U 55. minutu Valverde je ukrao loptu na 30 metara, iako su domaći traži faul, sudija je pokazao da se igra dalje, Benzema je proigrao Vinisijusa koji gađa kroz noge golmana za 1:0.

U 76. minutu Benzema je iskoristio jedanaesterac koji je iznudio Vinisijus posle brze kontre. 

U 82. minutu Marselo je sjajno centrirao, a fenomenalni Benzema glavom pogodio za 3:0.

Ipak, odmah nakon gola, Benzema je osetio povredu lista, legao je na zemlju i morao je da napusti teren u vidnim bolovima, samo šest dana pred "El klasiko".

Takođe, nekoliko minuta pre njega zbog povrede je morao da izađe i Ferlan Mendi, tako da Karlo Anćeloti ipak ima glavobolje posle ovog meča.

Real je ipak rutinski slavio i sada je lider sa 66 bodova, čak 10 više od Sevilje i 15 od Barse i Atletiko Madrida, s tim što Katalonci imaju meč manje. 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke