Benzema kao Raul, Kristijano je sa "druge planete"!

Autor: Lazar Nikolić
petak 13.05.2022.
12:00
Izvor: Sportske.net

Najbolji je asistent u istoriji "kraljevskog" kluba.

EPA-EFE/Juanjo Martin
EPA-EFE/Juanjo Martin

Povezane vesti

Karim Benzema igra sezonu života u Real Madridu. Francuz je najzaslužniji za povratak titule prvaka Španije na "Santjago Bernabeu" i plasman "kraljevskog" kluba u finale Lige šampiona.

Iskusni napadač postigao je svoj 27. pogodak u španskoj Primeri na meču 36. kola protiv Levantea, u kojem je Real slavio sa ubedljivih 6:0.

Ovaj pogodak bio je ukupno 323 za fenomenalnog napadača u dresu Madriđana. Tako se Benzema izjednačio sa legendarnim Raulom na drugom mestu večne liste strelaca najuspešnijeg kluba u istoriji.

Raulu je na "Santjago Bernabeu" proveo šesnaest godina, došao je u klub 1994. a napustio ga 2010. godine, dok je Benzema u Realu od 2009. kada je došao iz francuskog Liona. Dakle, bilo mu je potrebno tri godine manje da sustigne Španca.

Na vrhu "večne" liste strelaca Reala nalazi se Portugalac Kristijano Ronaldo. Jedan od najboljih igrača svih vremena postigao je rekordnih 450 golova i teško je verovati da će ga ikada neko dostići.

Kada je broj asistencija u pitanju uloge su izmenjene. Tako je centarfor Karim Benzema najbolji dodavač u istoriji "kraljevskog" kluba sa 159 asistencija, dok je "sebični" Ronaldo na drugom mestu sa 131 asistencijom.

Benzema je po mnogima prvi favorit za osvajanje "Zlatne lopte" u 2022. godini. Francuz je ove sezone postigao 44 gola, od toga 15 u Ligi šampiona i najbolji je strelac tog takmičenja.

Kruna sezone za Benzemu i Real biće finale Lige šampiona 28. maja u Parizu protiv Liverpula, ako bi Franzuc još jednom zatresao mreže, dileme više ne bi bilo, "Zlatna lopta"otišla bi u njegove ruke.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke