Benzema otvorio dušu, hoće li ga konačno razumeti?

Autor: Aleksandar Golubović
subota 15.01.2022.
12:20
Izvor: Sportske.net

Nije sve u golovima.

EPA-EFE/Kiko Huesca
EPA-EFE/Kiko Huesca

Povezane vesti

Napadač Real Madrida Karim Benzema skrenuo je pažnju da je uprkos odličnoj golgeterskoj sezoni imao dosta loših utakmica na kojima je bio strelac.

Iskusni napadač je u intervjuu za "Frans fudbal" ocenio da ljudi isuviše gledaju na statistiku.

"Osim statistike u vidu postignutih golova, ne vidim šta se promenilo kod mene. Ostao sam isti fudbaler. Ne trudimo se da gledamo šta fudbaler radi na terenu, već primećujemo samo kada postigne gol. Već narednog dana smatramo ga najboljim. To se upravo dešava u mom slučaju: Ne igram dobro, postignem gol i uzimaju me za najboljeg. Ne volim takvo gledanje na fudbal, ali to isuviše uzima maha. Postaje sport u kojem preovlađuje statistika", rekao je 35-godišnji centarfor.

Dodao je da se u igri trudi da što više poštuje fudbal.

"Nikada neću šutirati ukoliko imam poziciju da uposlim nemarkiranog saigrača. Uvek ću da uposliti bez pomisli da sam mogao da šutiram. Želim da učinim saigrače boljim nego što jesu", rekao je francuski napadač.

Naveo je primer Vinisijusa ukazujući da će se samo pamtiti trenutak da se urotio protiv Brazilca.

"Znam da imam zasluge za njegov razvoj. Možete ga pitati, jer on sada nije isti fudbaler. Već duže vreme igra na nivou koji se od njega očekuje i ne možete mu ništa prigovoriti. Mlad igrač, sa njim treba razgovarati jer ima još prostora da napreduje. Pokazao sam mu neke stvari kako da se ponaša u poslednjih 20 metara ispred gola", rekao je Benzema ističući da je odrastao uz poteze Zinedina Zidana, a sazreo igrajući sa Kristijanom Ronaldom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke