Benzema ponizio Barselonu - Kanonada Reala na "Nou kampu"!

Autor: Nemanja Janošev
sreda 05.04.2023.
22:54
Izvor: Sportske.net

Real u finalu Kupa kralja protiv Osasune

EPA-EFE/Siu Wu
EPA-EFE/Siu Wu

Povezane vesti

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u finale Kupa kralja pošto su u revanšu preokrenuli zaostatak protiv Barselone slavivši sa ubedljivih 0:4 (0:1) na „Nou kampu".

Minimalna prednost iz Madrida nije garantovala Barseloni potpunu mirnoću uoči ovog okršaja imajući u vidu da je spram njih ekipa sposobna da stigne svaki zaostatak, ali bila je to dobra početna prednost uoči revanša, no ne i dovoljna. Ovaj Real je još jednom pokazao da je apsolutni kralj dvomeča i to protiv ekipe čija odbrana slovi za jednu od najboljih u Evropi.

Prepune tribine stadiona u Kataloniji bile su dobro raspoložene, a imale su i zašto da budu jer je Barselona bolje otvorila utakmicu. Posed i pritisak od početka nije prouzrokovao oštećenje za Real, ali nije da nije moglo da se dogodi tako nešto. Serhiju Robertu se pisao prvi pokušaj, a potom su domaći tražili penal u situaciji kada je Alaba igrao rukom u padu. Arbitar Munuera to nije okarekterisao kao penal jer je to bila ruka na koju je Austrijanac morao da se osloni pri prizemljenju.

U svakom slučaju, Barselona je stvorila nekoliko dobrih napada, ali Real je odgovorio preko napada po krilu Rodriga i njegovog centaršuta ka Vinisijusu koji nije uspeo da šutira iz izgledne akcije. Nastavio je Ćavijev tim da bude agresivniji, kontroliše posed, drži Real daleko od gola Mark-Andrea Ter Štegena i iz takvog pristupa proizašla je kolosalna šansa za Levandovskog u 45. minutu. Poljak nije gađao precizno i za to je kažnjen.

EPA-EFE/Alejandro Garcia

Usledio je napad Reala, stvorili su višak u toj tranziciji budući da je Markos Alonso kasnio sa povratkom, a Vinisijus akciju kruniše golom za vođstvo od 0:1 i izjednačenje u ukupnom skoru. Sve to pred odmor.

Od tog momenta, Barselona se praktično ugasila. Genijalnost Luke Modrića, a zatim i Karima Benzeme donose Realu 0:2 i preokret u dvomeču, a osam minuta kasnije posle starta Kesija nad Vinisijusom, Francuz je iz penala postigao i treći gol za svoj tim.

Toliko je ubitačan špic da je ponestalo epiteta za njega...  Ali, tu se nije zaustavio. U 81. minutu je u još jednoj kontri uradio ono što Marko Asensio nekoliko trenutaka ranije nije. Bio je miran i siguran kada je „bocnuo“ Ter Štegena za bruku Barselone pred 100.000 svojih navijača.

Poslednji fudbaler Reala koji je  postigao het-trik na „Nou kampu“ bio je Ferenc Puškaš 1963. godine. Takođe, ne treba zaboraviti da je Benzema pre samo tri dana postigao het-trik i Valjadolidu.

Real Madrid se na taj način plasirao u finale Kupa kralja gde će u maju u Sevilji igrati protiv Osasune koja je eliminisala Atletik Bilbao.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke