Benzemi preti pet godina zatvora!

Autor: Milovan Longinov
utorak 19.10.2021.
15:34
Izvor: Sportske.net

Suđenje počinje sutra.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Karim Benzema će konačno morati da odgovara na sudu.

Suđenje povodom čuvenog slučaja između Karima Benzeme i Matjua Valbuene počinje sutra, otkrila je madridska Marka.

Karim Benzema je zajedno sa još četiri osobe optužen da je 2015. godine iznuđivao novac od tadašnjeg saigrača iz reprezentacije Matjua Valbuene. 

Francuski zakon za iznudu novca predviđaju maksimalnu zakonsku kaznu od pet godina, ali najpre mora da se dokaže Benzemina krivica.

Njegovi advokati uporno tvrde da je Benzema pomagao Valbueni, dakle ne negiraju da je bilo kontakata između njih. Valbuena je najpre dobio poziv ucenjivača da plati 100.000 evra ukoliko ne želi da izađe snimak seksualnog odnosa, a potom ga je Benzema ohrabrivao da plati da spreči veći problem.

Kasnije se ispostavilo da iza svega stoji Karim Zenati, Benzemin prijatelj iz detinjstva, koji je prethodno i obavestio napadača Real Madrida o postojanju video snimka na kom su Valbuena i njegova supruga.

Sve u svemu, suđenje počinje sutra, videćemo šta će utvrditi dalja istraga, ali je činjenica da je Benzema znao za ovaj slučaj, samo je pitanje da li je želeo da pomogne Valbueni ili svom prijatelju iz detinjstva koji se krio iza svega...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke