Benzemin oproštaj: "Želeo sam da u Realu završim karijeru"

Autor: Filip Rodic
utorak 06.06.2023.
15:00
Izvor: Sportske.net

Došao je i taj težak dan po navijače Reala, poslednje reči Karima Benzeme kao člana "kraljevskog kluba".

EPA/DANIEL GONZALEZ
EPA/DANIEL GONZALEZ

Povezane vesti

Najstariji dobitnik "Zlatne lopte" u modernoj istoriji fudbala je na konferenciji za medije istakao da je ostvario svoje dečačke snove.

"Teško je bilo šta reći, ali hvala Realu i mojim saigračima mnogo. Imao sam tu sreću da ostvarim svoj san o kojem sam maštao još kao klinac. Hvala ti, predsedniče, imao sam samo 21 godinu kada sam došao. Kada sam te prvi put video, rekao sam sebi: 'Doveo si Zidana i Ronalda, a sada si doveo i mene'", rekao je Benzema.

Francuz je priznao da je nameravao kraj karijere u Realu.

"To je najbolji klub na svetu i u istoriji. Danas je vreme da odem i da pričam o drugoj priči, ali meni je najvažnije šta sam. Ovo je tužan dan za mene jer napuštam klub i to me boli. Želeo sam da završim karijeru ovde, ali otvorile su se neke nove prilike za mene", rekao je Benzema.

Naročito je apostrofirao podršku i rad sa Karlom Anćelotijem.

"Hvala treneru koji mi je uvek davao podršku, dizao mi samopouzdanje. To nikad neću zaboraviti, naučio sam mnogo od Anćelotija. Madrid će uvek da bude moja porodica. Hvala i navijačima, iskreno vam hvala na svemu", zaključio je Benzema.

Napadač je u "kraljevskom klubu" za 14 godina osvojio 25 trofeja, od čega čak pet Liga šampiona. Na terenu se oprostio protiv Atletik Bilbaa, postigavši gol iz penala. Dva minuta kasnije je izašao sa terena ispraćen ovacijama i aplauzima.

Sledeća destinacija biće mu saudijski šampion Al Itihad, gde će navodno zaraditi 600 miliona evra za tri godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke