Bergvajnov šou u Lesteru, Totenhem u nadoknadi do preokreta!

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 19.01.2022.
22:27
Izvor: Sportske.net

Meč života za Holanđanina.

EPA-EFE/GLYN KIRK / NMC / AFP POOL
EPA-EFE/GLYN KIRK / NMC / AFP POOL

Povezane vesti

Fudbaleri Totenhema ostvarili su veličanstvenu pobedu protiv Lestera 3:2 zahvaljujući golovima dvostrukog strelca Stivena Bergvajna u nadoknadi vremena.

Lester je poveo u 24. minutu golom mladog afričkog napadača Patsona Dake, koji je uz dosta sreće poslao loptu u mrežu gostiju. 

Prethodno je odlično kombinovao sa kolegom iz napada Lukmanom i Ljoris nije imao sreće da osujeti ovaj dobar napad Lestera.

Domaćin je ovim golom prekinuo nalet dobre igre Totenhema koji je prvu ozbiljniju priliku imao preko Harija Kejna u 19. minutu kada je Englez pogodio prečku, a nedugo zatim i Lukasa Moure i Dejvisona Sančeza.

Do kraja poluvremena pokušao je i Džejms Medison, ali je izjednačenje Totenhemu doneo Kejn u 38. minutu. To je učinio nakon sjajnog solo prodora i lažnjaka, a lopta se posle udarca od stative odbila u mrežu.

Isti igrač je do kraja poluvremena mogao da donese i preokret, ali je Kasper Šmajhel bio na pravom mestu.

U nastavku meča Medison je odlično pokušao na isteku jednog sata igre, a na drugoj strani je uzvratio Tanganga.

Sledeći su se ipak radovali domaći koji su do novog vođstva stigli u 76. minutu zahvaljujući golu Medisona nakon čijeg šuta je lopta promenila smer prevarivši Ljorisa.

Delovalo je da će bodovi ostati u Lesteru, a onda je na scenu stupio Bergvajn, za kojeg je izuzetno bio zainteresovan Ajaks u ovom prelaznom roku.

Najpre je pogodio ue petom minutu nadoknade za izjednačenje, a potom i dva minuta kasnije za potpuni preokret.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke