Bergvajnovo vaskrsenje - zaboravite na Ajaks i "debelog momka"

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 20.01.2022.
10:30
Izvor: Sportske.net

Novi početak holandskog napadača.

EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABAGALA
EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABAGALA

Povezane vesti

Holandski fudbaler Stiven Bergvajn heroj je Totenhema pošto je sa dva gola u nadoknadi vremena u Lesteru omogućio da se "Pevci" u London umesto pognute glave vrate sa tri boda.

Na nebom iznad "King pauera" dugo je visio prvi poraz Antonija Kontea u Premijer ligi na klupi Totenhema, a onda je u nadoknadi vremena najpre izjednačio rezultat, a zatim i doneo pobedu.

Holanđanin je sada heroj severnog Londona, a dugo se sa podsmehom pričalo o njemu.

Ajaks je to želeo da iskoristi i dovede ga ove zime, ali posle simultanke u Lesteru to je zatvorena priča.

Sećate li se kada je Antonio Konte preuzeo Totenhem početkom novembra i rekao da u timu ima dosta gojaznih fudbalera, misleći između ostalih i na Bergvajna i da je bilo jasno da će reprezentativac Holandije morati da se promeni ukoliko želi da ostane u Londonu.

Svega dva meseca nakon toga dobili smo epilog i potvrdu da Konteove metode i izvesno novi početak Holanđanina u severnom Londonu.

Na podvig kakav je uspeo Bergvajnu, a pod kojim mislim na dva gola u nadoknadi vremena, čekao se još od Fernanda Ljorentea, koji je u dresu Svonzija 2016. godine srušio Kristal Palas.

Nakon meča i Antonio Konte je pohvalno pričao o najvećoj Ajaksovoj želji ove zime, ističući da je reč o važnom fudbaleru i da u timu nema mnogo kreativnih igrača.

"Veoma dobar je jedan na jedan. Može da igra napadača, ali i "desetku". Veoma je važan za nas", kazao je Konte posle meča.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke