Berlin pripada Unionu, stigli su Bajern! "Vukovi" posustali, Mašović strelac, sasvim slučajno!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 28.01.2023.
17:29
Izvor: Sportske.net

Erhan Mašović pogodio mrežu za Bohum, ali uzalud...

EPA-EFE/CLEMENS BILAN
EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Povezane vesti

Derbi Berlina je pripao Unionu. 

Na Olimpijskom stadionu u Berlinu Herta je dočekala svog gradskog rivala, a gosti su, makar na kratko, uspeli da se izjednače sa Bajernom na samom vrhu tabele. 

U 44. minutu su gosti stigli do prednosti, Trimel je izveo slobodan udarac, Doeki je bio na pravom mestu i glavom je smestio loptu u mrežu. 

Na drugi gol smo čekali do 67. minuta, tada je viđeno dosta kontroverzi, prvo nedosuđen penal za Hertu, sa pravom, a onda guranje na sredini terena i kontra koju je sudija, uz prednost, pustio da se odigra. Beker je pokazao svoju nesebičnost, dodao do Pola Seguina koji pogađa bez problema za 0:2.

Herta u sve težoj situaciji na tabeli...

VOlfsburg je bio u teškoj seriji pobeda, 11:0 u poslednje dve utakmice, a danas poraz posle dugo, dugo vremena. Verder, koji je vezao četiri poraza, je danas bio bolji od "vukova" sa 2:1. 

U 25. minutu je domaćin stigao u prednost, nakon igranja rukom pokazano je na belu tačku, a siguran izvođač je bio Fulkrug. Sve je bilo rešen u 77. minutu, tada je Verder kružio oko peterca gostiju kao kiša oko Kragujevca, na kraju Fulkrug ponovo strelac.

Volfsburg uspeva da preko Paredesa stigne do utešnog gola, ali već je bilo prekasno...

Frajburg je uspeo da dobije Augbsurg, bilo je 3:1, pa je i dalje blizu vrha. Gregorišč je doveo domaćina u prednost u 13. minutu utakmice, ali je Beriša iz kaznenog udarca izjednačio rezultat. 

Holer je doneo novu prednost Frajburgu u 30. minutu, a konačnih 3:1 delo je Linharta u finišu, u 85. minutu. 

Izuzetno ubedljiv je bio tim Majnca danas koji je savladao Bohum sa 5:2. Bila je ovo veoma bitna pobeda za domaćina koji se malo odaljio od zone ispadanja, dok gostima ostaju brige do samog kraja prvenstva jer su prvi ispod crte u ovom trenutku. 

Li Džae-Sung je u prvom minutu doveo Majnc u prednost, VIdmer je povisio na 2:0 u 17. minutu, da bi Onisivo doneo ogromnih 3:0. Onisivo je pogodio za 4:0, a onda dva gola gostiju, Kunde i Mašović u 70. i 72. minutu za kakvu-takvu nadu gostima. 

GOl Erhana Mašovića pogledajte OVDE!

Ipak, sve nade im je ugasio Onisivo svojim trećim golom na meču u 88. minutu. 

U duelu Hofenhajma i Borusije iz Menhengladbaha sva tri boda idu u goste. Gladbah je slavio sa 1:4, Hofman je već u 12. minutu doveo goste u prednost, a onda je isti igrač u 37. minutu povisio na 0:2. 

Bebu je u 80. minutu smanjio, ali je onda usledio novi šok za Hofenhajm, dva gola u mreži, prvi preko Štindla, drugi preko Volfa. 

Frajburg - Augsburg 3:1
Herta - Union 0:2
Hoofenhajm - Gladbah 1:4
Majnc - Bohum 5:2
Verder - Volfsburg 2:1

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke