Berluskoni i Galijani kroz sito i rešeto do Serije A!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 29.05.2022.
23:56
Izvor: Sportske.net

Najveći klupski uspeh!

EPA-EFE/Fabrizio Radaelli
EPA-EFE/Fabrizio Radaelli

Povezane vesti

Bio je april 2017. godine kada je Silvio Berluskoni prodao Milan za 740 miliona evra, a godinu dana kasnije je kupio trećeligaški tim, Moncu, za 3 miliona evra. Godine 2020. je Monca uspela da stigne do Serije B nakon 20 godina, a danas, 29. maja 2022. godine, Monca je uspela da stigne i do Serije A!

Silvio Berluskoni i Adrijano Galijani su vodili klub do velikog uspeha i nemojte se začuditi ako budu imali bitan uticaj na Seriju A naredne sezone. 

Danas su u finalu plej-ofa za plasman u Seriju A savladali Pizu ukupnim rezultatom 4:6. Prvi meč ova dva tima završen je pobedom Monce sa 2:1, dok je danas Piza bila uspešnija u regularnom delu u šokantnoj završnici, pa se otišlo u produžetke gde su gosti bili bolji. 

Piza je vrlo lako nadomestila zaostatak iz prvog meča i već u prvih 10 minuta su stigli do dva gola, preko Toregrose i Hermansona. Ipak, Mačin je smanjio na 2:1 i tako održao u egalu ovaj duel finala plej-ofa. 

Gitkjer je u 79. minutu izjednačio na 2:2, ali je u 90. minutu Piza ipak stigla do produžetaka, pošto je Mastinu uspeo da pogodi mrežu Monce. 

Ipak, nakon toga je Piza pala u produžecima, Marone u 96. i Gitkjer u 101. minutu su rešili pitanje pobednika i ekipe koja će igrati Seriju A. 


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke