Berluskoni prelomio, ovo je Milanova budućnost?!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 22.04.2016.
09:32
Izvor: Sportske.net

Izgleda da se stvari kreću u novom pravcu, iskreno, mnogima će laknuti.

BETA/AP Photo/Luca Bruno
BETA/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Silvio Berluskoni je spreman da proda Milan. I to većinski udeo, mada bi trebalo da zadrži 30% vlasništva kluba. Kinezi insistiraju da imaju kontrolu, plašeći se Berluskonijeve neprevidivosti, a žele da plate oko 700 miliona evra, što je u skladu sa procenom gazde Milana da klub vredi milijardu evra.

Radi se o šestom najbogatijem čoveku Kine, čitav posao oko pregovora vodi Salvatore Galatioto, američki posrednik koji je učestvovao u prodaji mnogih klubova u profesionalnom sportu.

On požuruje čitavu priču jer Kinezi traže da se Berluskoni izjasni, hoće da završe posao pre maja, kako bi planirali budućnost, ali i odradili prelazni rok.

Berluskoniju je teško da prepusti "čedo", porodica ga pritiska. On je uložio za tri decenije oko 900 miliona evra u Milan, sada ima priliku da vrati većinu tog novca i praktično zaradi jer će mu ostati nešto manje od trećine akcija.

On ipak traži da dobije neku funkciju u klubu, ali najverovatnije bi mogao jedino da bude počasni predsednik, što ne znači ništa. Upravo ta sujeta, procenjuje se, i navika da se za sve pita je najveća prepreka dogovoru.

Ali, ovo je jedina šansa za spas Milana, "Gazeta" piše da bi u slučaju da Kinezi ne kupe klub, Milan nastavio da tone i gubi na vrednosti. Novca za pojačanja nema, Evropa je misaona imenica, sa ovim timom, bez ozbiljnih ulaganja Milan nije ni za top 5.

Kinezi bi se prvo okrenuli novom stadionu, ali bi i pojačali ekipu kako bi se tim vratio u Ligu šampiona.

Ostaje da Berluskoni promeni, sinoć je izjavio da pristaje, ako to znači da Milan ostavlja u sigurnim rukama. Navijači doduše tvrde da su svake sigurnije od njegovih, pa se sa dosta strepnje čeka sledeća nedelja kada bi stvari mogle da se odmotaju...

U svakom slučaju, prodaja je jedini izlaz i svi se nadaju takvom raspletu...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Friday, 22.04.2016
15:12

Prelomio je on previse puta, pa se predomislio. Vreme je da proda klub, neophodan nam je stadion da povecamo prihode i mnogo novih igraca.

avatar
Boris Nedeljkovic
Friday, 22.04.2016
13:28

sad ce kinezi na nagovor igraca vratiti mihu :D :D :D......axaxaxxaa mozes da se fakujes celavi!!!! :D :D :D

avatar
Rossonero-Beograd
Friday, 22.04.2016
11:52

Daj Bože...hvala za 25 godina velikog Milana, ali zadnjih 5 godina je bila katastrofa...novi vlasnici, nova uprava, novi trener, novi igrači...ove stare metlom izbaciti da ne mogu ni pored stadiona da prođu...

avatar
ACM<3
Friday, 22.04.2016
19:10

Zivim za dan (ako ga dozivim) kad ce odredjeni pognute glave da napuste Milan a ja cu tim prizorom da se nasladjujem...Montoliva cu da pratim do kraja karijere i da mu se smijem na svaki potez koji napravi.

avatar
Crveno boja ljubavi
Friday, 22.04.2016
11:51

Sve to stoji da Milan nije ni senka onog Milana,ali nemoj prodati njima,prodaj nekome u Evropi,muka mi vise od Kine,Emirata i svega sto nije videlo loptu do pre 5 godina,da se sada pita za sve u fudbalu.... Voleo bih da gledam Milan opet u LS,kako osvaja i sve,ali ne na ovaj nacin... Mozda si gresio u zadnjim godinama,ali ako je iko zasluzan za uspeh kluba,to si ti.... Doce valjda opet neki klinci talentovani,pa neka LS,pa pravi opet svoje bunga-banga zurke :)

avatar
ACM<3
Friday, 22.04.2016
19:12

Ti Kinezi i Emirati su spremni da ulazu i da donose profit u klub,ako to za tebe nije dovoljno,nego moras ove rasisticke izjave da izjavljujes onda ne znam ko ce te ikad zadovoljit...I oni se pitaju zato sto smo ih mi pustili i nama tako odgovara,nisu na silu dosli

avatar
Crveno boja ljubavi
Friday, 22.04.2016
22:08

Decace mladi.... da ti isti arapi,kinezi i rusi nisu usli u fudbal.... Milan bi i dalje bio jako dobar klub.... jedan Zidan je duplo manje placen od klempavog Bejla.. ne trebaju oni vec dobri skauti,a Milan niko ne voli vise od Silvija

avatar
kizito
Friday, 22.04.2016
09:49

Shvatio konacno da ta vrsta zabave vise nije za njega !

avatar
Friday, 22.04.2016
09:45

* не варам, а ваљда се не варам:-) Две године или два прелазна рока...

avatar
Friday, 22.04.2016
09:44

Мој надимак:-) Лепо чињенично презентовани проблеми и решења, а ја бих само додао да нови власник има намеру да у појачања уложи 300 милиона евра, то би инвестирао у наредне две године ако се на варам.

avatar
VicenteCalderon
Friday, 22.04.2016
13:06

za pocetak bi trebali da se malo ugledaju na juventus, da se okrenu kupovini mladih talentovanih igraca iz serie a i serie b...da se stvori kostur tima i onda par zvucnih pojacanja :D

avatar
Friday, 22.04.2016
13:14

OK, ali i taj kostur tima bi trebala da budu upravo neka zvucna pojacanja u najboljim godinama, igraci koji bi u Milanu ostali u narednih 5-6, a mozda i citavih 7 godina.