"Bernabeu" se poklonio kralju Benzemi, Ante Budimir doveo Evropu u Pamplonu!

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 04.06.2023.
20:27
Izvor: Sportske.net

Skoro pa savršen oproštaj.

EPA-EFE/Daniel Gonzalez
EPA-EFE/Daniel Gonzalez

Povezane vesti

Fudbaler Real Madrida Karim Benzema oprostio se golom od "kraljevskog kluba" u kojem je proveo 14 godina.

Njegova ekipa je danas na stadionu "Santjago Bernabeu" remizirala sa Atletik Bilbaom 1:1, a fenomenalni Francuz postigao je svoj 355. pogodak za najveći klub na svetu.

Dogodilo se to iz jedanaesterca u 72. minutu, nakon čega je momentalno napustio igru uz stajaće ovacije kultnog stadiona. Bilo je tu malo i suza...

 

On je na taj način poništio vodeći gol Sanseta iz 49. minuta koji je Atletik Bilbau garantovao igranje u Evropi naredne sezone.  Pre toga, Baskijci su promašili penal preko Vezge.

U istom trenutku Osasuna je na svom "El Sadaru" ugostila Đironu i finalisti Kupa kralja za ovu sezonu bila je neophodna pobeda, uz nadanja da će Bilbao ostati bez čitavog plena na "Bernabeuu". Fortuna ih je pogledala. Svoj posao su obavili na najbolji mogući način pobedivši sa 2:1 golovima Antea Budimira.

Ostali rezultati nisu previše uticali na izgled tabele budući da je sve ostalo bilo manje-više poznato.  Stoga, da sumiramo gornji deo tabele: Barselona, Real Madrid, Atletiko Madrid i Real Sosijedad idu u Ligu šampiona, baš kao i Sevilja, ali kao osvajač Lige Evrope. U drugo po redu evropsko klupsko takmičenje će Viljareal i Real Betis, dok je Osasuna prigrabila mesto u Ligi konferencija.

Od 21 sat nas čeka još pet mečeva koji će nam dati odgovor na pitanje: ko opstaje u La ligi?

Rezultati:

Majorka - Rajo Valjekano 2:0 (0:0)
Osasuna - Đirona (2:1 (0:0)
Real Madrid - Atletik Bilbao 1:1 (0:0)
Real Sosijedad - Sevilja 2:1 (1:0)
Viljareal - Atletiko Madrid 2:2 (1:1)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke