Bernardeski načeo, Danilo presudio Violi - Juve u finalu Kupa!

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 20.04.2022.
22:58
Izvor: Sportske.net

Juve i Inter će se u Rimu boriti za trofej.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Fudbaleri Juventusa plasirali su se u finale Kupa Italije pošto su na svom terenu pobedili Fjorentinu 2:0 i ukupnim rezultatom 3:0 zasluženo prošli u odlučujuću utakmicu za trofej za koji će se 11. maja u Rimu boriti protiv Intera. 

Junak trijumfa "Stare dame" bio je bivši igrač Viole Federiko Bernardesi, izuzetnim udarcem nakon nešto više od pola sata igre, a pobedu u je nadoknadi vremena potvrdio Danilo u nadoknadi vremena na asistenciju Huana Kvadrada.

Prvu veliku priliku za Juventus imao je u osmom minutu Alvaro Morata, koji nije iskoristio odličnu priliku na asitenciju Dušana Vlahovića.

Oprobao se i Vlahović u 13. minutu šutem iskosa, ali je Dragovski sjajno pročitao taj udarac.

Srpski napadač je bivao sve motivisaniji i borbeniji kako je meč odmicao, a u 29. minutu je pokušao da lobuje golmana Fjorentine, ali se na kraju nije ništa izrodilo od toga.

Juventus je poveo u 32. minutu nakon golčine Bernardeskog i njegove izvanredne reakcije na grešku Drogovskog.

Golman je bespotrebno "poleteo", Birgi je izbacio loptu u polje, a Bernardeski je primio na grudi i sjajno poklopio levom nogom.

Najbolju priliku za Fjorentinu imao je Kabral u 41. minutu koji je iskoristio kiks De Šilja, ali je njegov udarac rutinski ukrotio Matija Perin.

De Šiljo je po sebe očajno prvo poluvreme zaokružio nesmotrenih faulom nad Saponarom pa je zaradio suspenziju za finale protiv Intera.

Prvu veliku priliku u nastavku igre imala je Fjorentina kada je Perin na jedvite jade zaustavio udarac posle prekida.

Juventus je uzvratio u 56. minutu kada je Denis Zakarija pogodio stativu, a u 69. minutu Rabio je postigao gol za 2:0 i praktično rešio sve po pitanju plasmana u finale Kupa Italije.

Ponovo je Bernardeski učestvovao u akciji, ovaj put kao asistent, ali se ispostavilo da je Rabio bio u ofsajdu, pa je Juventus na 20 sekundi pre kraja ostao sa minimalnom prednošću.

U 76. minutu oprobao se Zakarija, ali je njegov opasan šut završio samo u korneru. Desetak minuta kasnije oprobao se i Matijas de Liht, ali je njegov udarac posle odlično izgrađene pozicije zatresao samo spoljni deo mreže.

Do kraja meča Danilo je potvrdio pobedu i Juve je zasluženo zakazao meč protiv Intera za odbranu trofeja Kupa i prilika za osvetu za nesrećaj poraz u prvenstvu pre dve i po nedelje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke