Bernardo Silva apeluje: "Nije humano, smanjite broj utakmica"

Autor: Mladen Heleta
subota 07.09.2024.
23:15
Izvor: Sportske.net

Portugalcu se ne dopada pravac u kom ide moderni fudbal.

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Fudbaler Mančester sitija Bernardo Silva apelovao je na ljude koji vode evropski fudbal da smanje broj utakmica.

Kako je istakao, veliki je rizik da igrači dožive neku tešku povredu zbog zgusnutog rasporeda i preopterećenosti organizma.

"Kada god se neko od fudbalera žali kako mu je teško navijači kažu kako mi nemamo pravo na to, jer živimo lepo. Dobro, imamo jake ugovore, bavimo se onim što volimo, ali broj utakmica koje treba da odigramo u toku sezone je neverovatan. Imamo utakmice na svaka tri dana, nemamo uopšte vremena da se viđamo sa porodicom", rekao je reprezentativac Portugala.

On se posebno osvrnuo na raspored u Ligi šampiona, gde će neke ekipe od ove sezone imati dva meča više, a neke čak četiri.

"Pojedini timovi koji ne uspeju direktno da se plasiraju u eliminacinu fazu Lige šampiona treba da odigraju još dodatna dva meča u ovom takmičenju, a ne zaboravite da su tu i domaća liga i kupovi. Zaista nije humano da se igra toliko mečeva. Znam, ekipe imaju veliki broj igrača, treneri mogu da rotiraju, ali vi svakako morate da budete u punom trenažnom procesu i da proživljavate svaku utakmicu kao da ste na terenu. To je zaista veliki napor", rekao je Silva.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Klinjo
Sunday, 08.09.2024
06:40

Ako ti je toliko teško za te pare da igraš fudbal, ti batali to i ajde na građevinu.