Besni Stanković - "Igramo za naš život!"

Autor: Stefan Matić
utorak 17.01.2023.
09:35
Izvor: Sportske.net

Kontroverzan kraj utakmice koji gura Sampu ka Seriji B.

EPA-EFE/SERENA CAMPANINI
EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

Povezane vesti

Prštalo je sinoć u sudaru Empolija i Sampdorije.

Domaći tim je slavio minimalnu pobedu, ali je meč potrajao preko sto minuta zbog kontroverznih odluka sudije Santora. Glavni arbitar je odlučio da gol Sampdorije u dubokoj nadoknadni nije regularan zbog igranja rukom Gabijadinija neposredno pred izjednačujući pogodak. 

VAR je gledao, ima materijala i za faul, ali suđena je ruka Italijana tako da gol Đenovljana ne važi. To je jako naljutilo trenera Sampdorije, Dejana Stankovića koji je u jednom momentu sudiji poručio kako rizikuju svoje živote što samo govori o težini situacije u kojoj je Sampdorija.

Stankovićev klub ima tek devet bodova i trenutno je pretposlednji u Seriji A sa sedam bodova manje od Sasuola koji je prvi iznad crte. Po kraju meča predsednik Sampe, Marko Lana je dao izjavu. 

"Danas niko neće dati izjavu, ni igrali ni treneri u suprotnom dobićemo diskvalifikaciju. Želimo da razumemo šta žele da urade sa name, ako su odlučili da nas pošalju u Seriju B, ponašaćemo se tako. Pre igranja rukom, Gabijadini je bio gurnut. Ne želim da mislim da postoji neki plan, ali previše stvari se ne uklapaju", izjavio je Lana po kraju meča. 

Sampdorija nastavlja svoju borbu za opstanak, Stankovićevi puleni igraće protiv Udinezea kroz pet dana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke