Spektakl u Sevilji - Sedam golova, promašaj sezone i pobeda Selte protiv Betisa!

Autor: Mladen Heleta
subota 04.02.2023.
23:01
Izvor: Sportske.net

Selta polako, ali sigurno beži od timova iz opasne zone.

EPA-EFE/Raul Caro
EPA-EFE/Raul Caro

Povezane vesti

Fudbaleri Selte savladali su Betis na gostovanju rezultatom 4:3 u 20. kolu španske La Lige.

Sjajan duel su odigrala dva tima, palo je sedam golova, pokazan je crveni karton, Betis je imao više od igre i promašivao, a Selta je sve svoje šanse pretvorila u golove i na kraju je slavila. Viđen je i neverovatan promašaj igrača Betisa Abnera u finišu meča, koji je za rubriku "verovali ili ne".

Selta sada ima 23 boda i nalazi se na 11. poziciji sa četiri boda više od opasne zone. Betis je vezao drugi poraz i šesti je na tabeli sa 31 bodom.

Fantastično prvo poluvreme smo videli na stadionu "Benito Viljamarin", sa čak četiri pogotka.

Selta je već u petom minutu šokirala domaće i povela preko Larsena, koji je iskoristio asistenciju Pereza.

Betis ovo nije obeshrabrilo. Krenuo je u frontalni napad, šanse ispred gola Selte ređale su se "kao na traci", pa su zeleno-beli ubrzo nagrađeni za ovakav pristup i napravili su preokret.

Huanmi je u devetom minutu pogodio za 1:1, a gol za 2:1 je u 23. minutu postigao Kanales, na pas Borhe Iglesijasa.

Domaći sastav je nakon vođstva uzeo ovaj meč "pod svoje", apsolutno je kotrolisao situaciju, ali je u 43. minutu došlo do pada koncentracije i ekipa iz Viga se vratila. De la Tore je proigrao Veigu, a ovaj matirao golmana Silvu za 2:2. Bio je to drugi šut u okvir gola Selte i drugi gol.

Drugo poluvreme počelo je napadima Betisa, Borha Iglesijas je propustio dve izgledne situacije, a kazna je stigla u 55. minutu. Kiksirali su domaći na sredini terena i otvorili brzu kontru Selti, koja se završila pasom Larsena i novim golom Veige sa linije peterca, za 2:3.

Ovaj gol je paralisao ekipu Betisa, koja više nije mogla da se poveže, a ponovo je kapitulirala u 69. minutu. Posle kornera sa leve strane, Borha Iglesijas je pokušao da otkloni opasnost ispred svog gola, ali je loptu izbio pravo na glavu Aidua, a ovaj je na perfektan način trznuo iz mesta i sa 12 metara pogodio pod samu prečku, za 2:4.

Mogao je Betis da se vrati na "minus 1", a u 80. minutu smo sigurno videli najveći promašaj ove sezone. Rezervista Abner nije uspeo da potpuno neometan pogodi prazan gol sa svega tri metra. Neverovatno!

Ipak, nije tim iz Sevilje tu stao. Izborio je penal koji je Fekir u 83. minutu pretvorio u 3:4.

Imao je Betis dovoljno vremena da dođe do boda, sudijska nadoknada trajala je čak 12 minuta, Gonzales je u poslednjoj sekundi imao kolosalnu šansu, ali je Selta uspela nekako da se odbrani i upiše zlata vredne bodove.

Domaći su tokom nadoknade vremena ostali sa desetoricom igrača na terenu, pošto je crveni karton dobio Liuz Felipe.


Пласман обезедио Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke