Preokret Betisa na "Valjekasu"!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 09.02.2022.
23:15
Izvor: Sportske.net

Briljirao je Vilijam Karvaljo.

EPA-EFE/Jose Manuel Vidal
EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Povezane vesti

Fudbaleri Real Betisa slavili su u prvoj utakmici polufinala španskog Kupa Kralja. Oni su kao gosti bili bolji od Rajo Valjekana rezultatom 2:1.

Domaći su nošeni sjajnom podrškom sa tribina fantastično ušli u meč i poveli već u petom minutu. Desni bek Baliju je protutnjao po desnoj strani i sjajno uposlio Alvara Garsiju u šesnaestercu, a njemu nije bilo teško da postigne pogodak iz peterca.

Rajo je nastavio da pritiska goste, imali su domaći još nekoliko obećavajućih napada, ali je izostala bolja završnica.

Na prvu priliku Betis je čekao do 25. minuta. Tada je Vilijam Karvaljo sjajno uposlio Huanmija, ali je ovaj šutirao pored gola. 

Samo minut kasnije bilo je 1:1. Borha Iglesijas je majstorskim driblinzima na malom prostoru izbacio  dvojicu igrača Valjekana i fantastičnim šutem sa distance poravnao rezultat. 

U drugo poluvreme obe ekipe su ušle nešto opreznije. Uglavnom se igralo na sredini terena. Betis je imao blagu incijativu, ali ni jedna ni druga ekipa nisu stvorile veliku šansu sve do 68. minuta. 

Tada je na scenu stupio sjajni Vilijam Karvaljo. On je proturio loptu kroz noge defanzivcu Valjekana i matirao golmana domaći Dimitrijevskog.

Rezervista Valjekana Nteka imao je veliku šansu u 87. minutu, ali promene rezultata nije bilo. Tako da Betis nosi lepu prednost pred revanš koji se igra 9. marta u Sevilji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke