Bez kazne za Aćerbija zbog rasizma

Autor: Mladen Heleta
utorak 26.03.2024.
19:30
Izvor: Sportske.net

Pretilo mu 10 mečeva suspenzije.

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Italijanski fudbaler i defabnzivac Intera Frančesko Aćerbi, optužen za rasističku uvredu od strane igrača Napolija Žuana Žezusa, nije kažnjen usled nedostatka ubedljivih dokaza, saopštio je danas Fudbalski savez Italije.

"S obzirom da nije postignut minimalni nivo sigurnosti u pogledu diskriminatornog sadržaja, odlučeno je da sankcije predviđene članom 28 Kodeksa sportske pravde ne primenjuju", navodi se u saopštenju saveza.

Aćerbi je mogao da bude kažnjen sa 10 mečeva suspenzije, što bi okončalo njegovu sezonu i dovelo u pitanje njegovo učešće na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj ovog leta.

Tokom utakmice 29. kola Serije A između Intera i Napolija (1:1) 17. marta, Žezus je prijavio glavnom sudiji meča da mu je Aćerbi uputio rasističku uvredu, nazvašivši ga "crnčuga".

"Aćerbijevi komentari ne odgovaraju stvarnosti i onome što je rekao. Moramo da borimo protiv rasizma", napisao je Žezus na društvenim mrežama.

Aćerbi zbog ove situacije nije putovao sa selekcijom Italije u SAD na prijateljske mečeve sa Venecuelom i Ekvadorom, koje su njegovi saigrači rešili u svoju korist sa 2:1 i 2:0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke