Bez obzira na sve, Murinjo neće dobiti otkaz, ovo je razlog za glavobolju Totenhema!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 15.02.2021.
12:57
Izvor: Sportske.net

Ovde je čak i Livi nemoćan...

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Sve se vrti oko novca pogotovo kada je Žoze Murinjo u pitanju.

Naime, ovih dana se provlače glasine da bi Portugalac zbog serije loših rezultata mogao da izgubi posao na kraju sezone, ako Totenhem ne uđe u Ligu šampiona, što je u ovom trenutku malo verovatno.

On je u finalu Liga kupa, klub čeka trofej od 2008. ali navodno s obzirom na to dsa kakvom bi se finansijskom situacijom Levi suočio, mogao bi da ode Murinjo, i da bude prodat Kejn.

Sve su to nagađanja, postoje i govorkanja da bi odluka kluba da pokrije gubitke prodajom kapitena naterala menadžera da ode.

Ali, to se neće desiti.

Naime, Murinjo ima takav ugovor da ne postoji klauzula o sporazumno raskidu. Drugim rečima ako bi Totenhem želeo da ga otpusti morali bi da bez dogovora isplate k9ompletnu sumu do leta 2023.

To bi značilo da mu u naredne dve sezone plaćaju po 17 miliona evra neto, jer su mu dali duplo veću platu nego prethodniku, Poketinu. Murinjo naravno neće ispustiti taj novac, nikakav drugi posao nema u izgledu i mnogi smatraju da je Totenhem njegova poslednja šansa da vrati reputaciju, da posle toga može samo nizbrdo. Zbog toga bi se držao grčevito klupe, čak i da prodaju Kejna, a Livi iako tvrd pregovarača sigurno ne bi  ogao da ga natera da prihvati neku manju sumu i ode.

"Pevci" su posle poraza na devetom mestu na tabeli, istina sa utakmicom manje i četiri boda manje u odnosu na Liverpul, ali ispred njih je još četiri ekipe, pa mnogi smatraju da je realnije da probaju da osvoje LE i na taj način uđu u Ligu šampiona nego da stignu do top 4.

U četvrtak Totenhem igra u Austriji protiv Volfsbergera, veliki su favoriti u ovom dvomeču za prolazak u osminu finala u ovom takmičenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke