''Bezbroj'' šansi, nova goleada i umalo drama u Rimu - Junajted ide u finale!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 06.05.2021.
22:54
Izvor: Sportske.net

Svašta je moglo da se dogodi u drugom poluvremenu, kada su gosti imali i dosta sreće, uz sjajnog De Heu.

Beta/AP Photo/Alessandra Tarantino
Beta/AP Photo/Alessandra Tarantino

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester junajteda plasirali su se u finale Lige Evrope, i pored večerašnjeg poraza od domaće Rome rezultatom 3:2, s obzirom  da su prvu utakmicu na svom terenu dobili sa ubedljivih 6:2.

Roma je već na startu ''pokazala zube'' u želji da što pre stigne do gola i eventualno uzdrma rivala. Manćini je iz peterca pokušao u drugom minutu, ali su se gosti odbranili, lopta je završila u korneru. Potom još jedna šansa, ali lopta završava u spoljnjem delu mreže.

Potom sledi bolja igra Junajteda, a prvu veliku priliku propusto je Kavani, koji je u 20. minutu pokušao da lobuje Mirantea, ali je pogodio prečku.

Šest minuta kasnije, nova velika prilika za Kavanija, ovoga puta je umakao pažnji odbrane domaćih na desnoj strani kaznenog prostora, snažno je šutirao, ali pravo u golmana Mirantea koji je loptu izbio u korner.

U 31. minutu odlična akcija Džeko-Pedro koji centrira sa desne strane za Mhitarijana, ali njegov udarac glavom nije bio najprecizniji, lopta je završila pored desne stative gola gostiju.

A onda, 40. minut, munjevita akcija Junajteda, Fernandeš je uposlio Freda, ovaj idealno prosledio napred za Kavanija, koji opet beži defanzivcima Rome i ovoga puta ne greši - još jedan snažan šut, lopta završava u mreži - 0:1 i tim rezultatom se ušlo u drugo poluvreme.

Igrao se 57. minut meča, Mhitarijan je sa leve strane poslao loptu na desnu kaznenog prostora gostiju, odakle je Pedro odmah vratio u peterac, idealno za Džeka, koji je glavom ''zakucao'' tu loptu u mrežu - 1:1.

Samo tri minuta kasnije, Pelegrini je pred kaznenom prostorom Junajteda oduzeo loptu Fredu, ona dolazi do Kristantea koji sa petnaestak metara šalje neodbranjiv udarac - 2:1.

Tek što je Junajted krenuo sa centra, Roma je osvojila loptu i stvorila još dve stopostotne prilke u istom napadu, Džeko, pa Pedro pokušavaju iz peterca, ali De Hea čudesno reaguje sa dve intervencije.
Roma je napadala u talasima, novi opasan napad usledio je u 61. minutu, kada je Mhitarijan bio u stopostonoj prilici, opet pokušaj iz peterca i još jedna instiktivna reakcija De Hee, kojom je spasio siguran gol.

Morao je Solskjer da reaguje, u 64. minutu Nemanja Matić je zamenio Pogbu.

I odmah su se gosti stabilizovali, a Kavani je pet minuta kasnije kaznio sve promašaje Rimljana. Bruno Fernandeš je odlično pronašao ''El Matadora'' u kaznenom prostoru, on je izbegao ofsajd-zamku i potpuno neometan udarcem glavom sa desetak metara savladao Mirantea - 2:2.

U 72. minutu došlo je do manje gužve na terenu, na kraju žuti kartoni za Kavanija i Karsdorpa, ali sve se brzo smirilo.

Međutim, nastavljaju se zanimljiva dešavanja na terenu, pa je Mhitarijan minut kasnije pogodio stativu!

Nije Roma odustajala, a u 82. minutu je stigla do novog vođstva. Nekoliko minuta pošto je zamenio Pedra, 19-godišnji Nikola Zalevski iskosa sa desne strane postiže gol, pri čemu je imao i sreće, jer je lopta prethodno pogodila Telesa i promenila pravac - 3:2.

Tri minuta kasnije nova velika opasnost po gol gostiju, još jedan odličan pokušaj Kristantea koji je šutirao pod prečku sa 13-14 metara, ali De Hea još jednom bravurozno reaguje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke