"Bikovi" ne daju trofej, Nkunku se od Lajpciga oprostio golom za Kup Nemačke!

Autor: Ivan Cvetković
subota 03.06.2023.
21:59
Izvor: Sportske.net

Reprezentativac Francuske će uskoro postati i zvanično novi član Čelsija, ali pre toga oprostio se od Lajpciga na najbolji mogući način.

EPA-EFE/CLEMENS BILAN
EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Povezane vesti

Fudbaleri Lajpciga osvojili su večeras Kup Nemačke pošto su u finalu u Berlinu savladali ekipu Ajntrahta iz Frankfurta rezultatom 2:0.

Malo toga smo videli u prvih 45 minuta na Olimpijskom stadionu u nemačkoj prestonici, prvi su zapretili "bikovi" preko Vernera odmah na početku meča, da bi i krajem poluvremena Lajpcig propustio priliku za vođstvo kada je Nkunku gađao pored gola.

Ajntraht je bolje otvorio drugo poluvreme, sredinom istog je i Geceov udarac uspeo da odbrani Blazvih, a kazna je stigla nedugo nakon toga.

Igrao se 71. minut kada je Kristofer Nkunku posle duže akcije uz dosta sreće savladao nemoćnog Trapa i doneo ekipi Marka Rozea zasluženo vođstvo.

Krenuo je Ajntraht na sve ili ništa od tog trenutka, što je ostavilo mnogo prostora "bikovima", a to je na najbolji mogući način iskoristio Dominik Soboslai koji je mirnom završnicom u 85. minutu i postavio konačan rezultat.

Lajpcig je današnjom pobedom osvojio svoj drugi trofej Kupa Nemačke u istoriji kluba nakon što je isti uzeo i prošle godine.

Leipzig [1] - 0 Frankfurt - Christopher Nkunku71' (DFB Cup)
by u/-AsapRocky- in soccer
Leipzig [2] - 0 Frankfurt Dominik Szoboszlai 85' (DFB Cup)
by u/-AsapRocky- in soccer

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke