"Bikovi" se probudili i Komo im je jako pomogao u tome!

Autor: Aleksandar Golubović
petak 25.10.2024.
22:57
Izvor: Sportske.net

Torino pobedom prekinuo niz od tri poraza.

Povezane vesti

Fudbaleri Torina ostvarili su preko potrebnu pobedu na startu devetog kola Serija A pošto su na svom stadionu savladali novajliju u ligi Komo rezultatom 1:0 (0:0).

"Bikovi" su u uvodni meč runde ušli sa tri uzastopna poraza i imperativom da se pobedom vrate u život, a naspram sebe su imali rivala koji je u blagom padu forme u koji je ušao nakon dve pobede u nizu krajem prošlog meseca.

Atipično za veliki broj golova na mečevima Torina i Koma ove sezone, večerašnji u najvećem gradu Pijemonta nije obilovao raspucanošću fudbalera.

Štaviše, pobednik je odlučen tek u 75. minutu nakon gola Alijeu Njie kojem je prethodnila katastrofalna reakcija defanzivca gostiju Matijasa Braunodera.

Pomalo komičan trenutak koji je izazvao čuđene na tribinama Olimpijskog stadiona u Torinu ispostavio se kao dovoljan da "Bikovi" prekinu užasan niz rezultata i dođu do četvrte pobede u sezoni. Prve nakon trijumfa u Veroni pre više od mesec dana.

Uprkos trijumfu i izasku iz rezultatske krize, domaći tim se ne može pohvaliti da je pružio igru koja bi nagovestila znake povratka pređašnje forme.

Većina statističkih parametara večeras je bila na strani gostiju iz Lombardije, ali to nije bilo dovoljno izabranicima Seska Fabregasa da osvoje makar jedan bod.

Gosti su najbolju priliku imali četiri minuta pre primljenog gola kada je Vanja Milinković-Savić odbio loptu na stativu nakon lukavog pokušaja Nika Paza.

Torino je, istina, mogao i ranije do vođstva budući da je u 57. minutu Valentino Lazaro sjajno pokušao glavom, svega nekoliko minuta pošto su domaći tražili penal nakon pada Čea Adamsa u kaznenom prostoru Koma.

Domaćin se tako ovim trijumfom popeo na šesto mesto, ali sa malim šansama da se tu zadrži i nakon aktuelnog kola, dok je Komo duboko zagazio u donju polovinu tabele.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke