Bilbao nakon preokreta srušio Atletiko Madrid i zakazao ČETVRTO finale za godinu dana!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 13.01.2022.
21:55
Izvor: Sportske.net

Hrabri Baski!

Twitter/@AthleticClub
Twitter/@AthleticClub

Povezane vesti

Atletik Bilbao je drugi finalista Superkupa Španije, pošto je večeras u Rijadu pobedio Atletiko Madrid nakon preokreta rezultatom 2:1 (0:0).

Atletiko je poveo autogolom Simona u 62. minutu, ali su preokrenuli Jeraj u 77. i Niko Vilijams u 81. minutu. 

U prvom poluvremenu gledali smo pravu uspavanku, iako je već u prvom minutu Feliksu poništen gol zbog ofsajda, a u 10. Jan Oblak sjajnom intervencijom zaustavio Injakija Vilijamsa, ali to je bilo sve.

Do sledeće prilike čekali smo sat vremena, a onda je Atletiko poveo uz mnogo sreće. Nakon kornera u 62. minutu Feliks je gađao glavom, a Unai Simon nespretnom intervencijom nakon odbitka lopte od stative poslao u svoju mrežu za vođstvo Atletika.

Izgleda je pogodak bio potreban da se Bilbao probudi i krene u ofanzivu i iskoristi očajni Atletiko ove sezone. U 77. minutu Jeraj je bio najviši u skoku nakon kornera i zakucao glavom za 1:1.

Nakon novog kornera, u 81. minutu i odbitka, na pravom mestu je mlađi brat Vilijams - Niko, koji je spretno pogodio ugao za preokret i 2:1 za Bilbao.

Atletiko je u nadoknadi ostao sa igračem manje pošto je zbog divlačkog starta opravdan crveni karton dobio Hose Marija Himenez.

Hrabri Baskijci će se u finalu u nedelju sastati sa Real Madridom koji je dan ranije pobedio Barselonu nakon produžetaka rezultatom 3:2.

Inače, Bilbau će ovo biti četvrto veliko finale u poslednjih godinu dana. U januaru prošle godine osvojili su Superkup Španije pobedom nad Barselonom u finalu u Sevilji rezultatom 3:2, a potom su u aprilu izgubili dva vezana finala Kupa kralja od Real Sosijedada i Barselone. Ako se sećate, finale sa Sosijedadom pomereno je za godinu dana zbog inicijative oba kluba da se ne odigra pred praznim tribinama 2020. zbog pojave koronavirusa.

Sve u svemu, Bilbao je dokazao da je prava kup ekipa i imaće priliku da opet pobedi Real, kao pre tačno godinu dana u polufinalu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke