Bilbao se igrao sa Kadizom i stigao Barsu i Viljareal!

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 29.08.2022.
22:01
Izvor: Sportske.net

Kadiz prikovan za dno tabele i jedini je tim bez bodova.

 EPA-EFE/Roman Rios
EPA-EFE/Roman Rios

Povezane vesti

Atletik Bilbao je slavio u Kadizu rezultatom 4:0, u pretposlednjoj utakmici trećeg kola španske La Lige.

Baskijci su u potpunosti nadigrali Kadiz i pobedili golovima Injakija Vilijamsa, dva puta Guruzete i Berenguera, pa su se sa sedam bodova probili do deobe četvrtog mesta na tabeli sa Viljarealom. 

Isti učinak ima i trećeplasirana Barselona, ali nešto bolju gol-razliku. 

Bilbao još uvek nije primio pogodak u šampionatu.

Gosti su poveli u 24. minutu, kada je Injaki Vilijams iskoristio kardinalnu grešku defanzivaca Kadiza, predriblao golmana Ledezmu i rutinski pogodio, za 0:1.

Isti igrač je 11 minuta kasnije propustio najbolju moguću šansu da duplira prednost svog tima. Ledezma ga je pročitao i odbranio mu jedanaesterac.

Mnogo bolju igru Bilbao je krunisao u 56. minutu. Gorka Guruzeta je najpre loše primio loptu, ali je imao dovoljno vremena da se, pored očajnih defanzivaca Kadiza, vrati po nju i uputi neodbranjiv udarac sa 18 metara, za 0:2.  

U 78. minutu najlepša akcija na meču i 0:3. Krenula je od Lekuea na levoj strani, on je uposlio Muniaina u sredini, ovaj Sanseta, koji je odložio loptu na desni bok za De Markosa, on je poslao oštar pas u kazneni prostor, a tamo je Niko Vilijams bravurozno petom asistirao Berengueru, kome nije bilo teško da sa četiri metra pošalje loptu u mrežu. Predivan pogodak!

Konačan rezultat postavio je rezervista i dvostruki strelac Guruzeta u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena, kada je u gol pretvorio sjajnu kontru svoje ekipe.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke