Bilbau baskijski derbi, Berenger je heroj, gosti se kasno probudili!

Autor: Darko Mitrović
subota 13.01.2024.
20:33
Izvor: Sportske.net

Četvrta uzastopna pobeda sve boljeg Bilbaa.

EPA-EFE/Javier Zorrilla
EPA-EFE/Javier Zorrilla

Povezane vesti

Ovaj fudbalski vikend u Španiji obeležio je i baskijski derbi, duel Bilbaa i Sosijedada, odigran u okviru 20. kola La Lige.

Bilbao je bio bolji, posebno u prvom poluvremenu i zasluženo je slavio sa 2:1, što mu je četvrta uzastopna pobeda u šampionatu Španije i sa 41 osvojenim bodom se probio na treće mesto, s tim da četvrtoplasirana Barselona ima meč manje sa istim brojem bodova.

Sosijedad je prekinuo seriju od tri remija, upisao je četvrti poraz i ostao na 32 osvojena boda.

Junak utakmice je dvostruki strelac Aleks Berenger koji je svojim golovima u prvom poluvremenu znatno olakšao posao svom timu u nastavku meča.

Na vođstvo domaćih čekalo se pola sata, kada su izveli odličnu akciju po levoj strani, Beršiš je na kraju centrirao na ivicu peterca, odakle Berenger pogađa mrežu za 1:0.

Dvanaest minuta kasnije prednost je duplirana. Još jedna brza akcija domaćih, ovoga puta Niko Vilijams ulazi u kazneni prostor sa desne strane, usledila su dva pokušaja koja su izblokirana, ali na kraju lopta stiže do Berengera koji sa desetak metara pogađa za 2:0.

Očekivala se reakcija gostiju iz San Sebastijana, ali oni su delovali nemoćno sve do 88. minuta, kada je Munjoz šutirao iskosa sa leve strane, lopta je pogodila u grudi Ojarzabala i završila u mreži - 2:1.

Taj gol je izazvao nešto veće tenzije u nadoknadi vremena, ali pobeda domaćeg tima nije bila ugrožena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke