Bio je jedan od Mesijevih omiljenih saigrača, zbog pohlepe ga nema nigde!

Autor: Milovan Longinov
utorak 28.09.2021.
10:52
Izvor: Sportske.net

Sapunica koja je trajala čitavo leto...

EPA-EFE/Jesus Diges
EPA-EFE/Jesus Diges

Povezane vesti

Ovo je jedna od zanimljivijih priča o greškama koje mogu da donesu mladi igrače ukoliko slušaju pogrešne savete.

U pitanju je dragulj "La Masije" Ilaiš Moriba, koji je slušao pogrešne ljude, svoju agenciju, čiji je klijent i Maks Mejer, a svi znamo na njegovom primeru koliko su ga ubeđivali u pogrešno.

Ilaiš Moriba je sa 18 godina ušao u prvi tim Barselone tokom prošle sezone. U 2021. odigrao je čak 14 mečeva, a Kuman mu je ukazivao šansu u najjačim utakmicama protiv Reala, Atletika, Pari Sen Žermena, Sevilje, a Mesi je na terenu pokazao da ima ogromno poverenje u njega.

Katalonski mediji su pisali da Mesi veruje da bi Moriba i Pedri zajedno mogli da budu tandem za budućnost, ali je onda na scenu stupila pohlepa. Moriba je zahtevao astronomsku platu od šest  miliona evra, što bi bilo tri puta više nego što ima Pedri, koji je bio ponajbolji igrač u prošloj sezoni. Barsa mu je pretila tribinom ako ne potpiše novi ugovor, Moriba nije pristao i zato je prodat RB Lajpcigu u finišu prelaznog roka za 16+6 miliona evra. 

Ipak, Moriba je od tad nestao. Još uvek nije debitovao, samo je dva puta bio pozvan na meč, presedeo je na klupi, nije se ni zagrevao. Nemački mediji pišu da trener Džesi Marš ne računa na njega, iako to nije potvrdio, nije ni demantovao. 

S druge strane, Barsa je pokazala da ima još dragulja na koje može da računa i da će nastaviti da se oslanja na "La Masiju". U prvi tim su gurnuti 17-godišnji Gavi i 19-godišnji Niko Gonzales, koji su impresionirali u nedelju protiv Levantea. Na njihovom mestu je mogao da bude Ilaiš Moriba. Izabrao je veći novac, manji klub i nestao...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke