Bitka za Ligu šampiona između dva arhineprijatelja - Ko ima bolji raspored?

Autor: Nemanja Janošev
petak 05.05.2023.
18:53
Izvor: Sportske.net

Ko će u Ligu šampiona?

EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester junajteda i Liverpula vodiće međusobnu borbu u završnici sezone za plasman u Ligu šampiona.

Čini se da će Njukasl završiti kampanju kao treći najbolji tim Premijer lige, što je izuzetan uspeh ekipe Edija Haua koja jeste dobila najbogatije vlasnike na svetu, ali pametnim poslovanjem, a zatim odličnom hemijom i igrom zaslužili su svoje mesto u elitnom društvu.

Ko će biti četvrti predstavnik Engleske u eliti? Odgovor na to pitanje daće nam fudbaleri Mančester junajteda i Liverpula. Oni neće morati da navijaju za Mančester siti u Ligi šampiona ove sezone jer im titula Pepove ekipe ne donosi pomeranje linije naniže, pa tako peto mesto ne bi vodilo u ovo takmičenje.

Mančester junajted je jučerašnjim porazom od Brajtona uneo radost u domove navijača Liverpula. Sada dva tima dele četiri boda na pet, odnosno četiri utakmice pre kraja.

"Đavoli" imaju meč manje od svojih najvećih rivala i do kraja sezone očekuju ih susreti sa Vest Hemom (A), Vulverhemptonom (H), Bornmutom (A), Čelsijem (H) i Fulamom (H) i svi ti susreti se igraju tokom ovog meseca. Vest Hem postaje neugodan protivnik u završnici sezone, Vulvsi su uvek u stanju da iznenade, baš kao i Bornmut i Fulam. Čelsi je potpuno neuračunljiv.

Kada je reč o Liverpulu, njima preostaje četiri meča, a to su Brentford (H), Lester (A), Aston Vila (H) i Sautempton (A). Svi znamo koliko je Brentford težak rival i tim Tomasa Franka bio je bolji od "crvenih" u prvom delu sezone sa 3:1. Vila takođe igra fenomenalno, pa su to "mine" za Liverpul.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke