Bivši as Juventusa "propao" u Barsi, vraća se u Italiju da oživi karijeru!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 18.05.2022.
20:15
Izvor: Sportske.net

A bio je jedan od najboljih na svojoj poziciji.

EPA/ALESSANDRO DI MARCO
EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Kako je samo Miralem Pjanić igrao u Juventusu. Bosanski fudbaler bio je jedan od najboljih vezista u Seriji A dok je sa "Starom damom" harao italijanskom Serijom A i osvojio četiri uzastopne titule od 2017. do 2020. godine.

Posle osvajanja šampionske titule, na leto 2020. Miralem Pjanić je u transferu vrednom 60 miliona evra otišao u Barselonu. Nije ni slutio da će mu to biti najgori potez u karijeri.

Pjanić se nije snašao u Barsi, brzo je izgubio mesto u startnoj postavi, još brže samopuzdanje sa kojim je došao iz Torina. Posle samo godinu dana napustio je "Kam nou" i otišao na pozajmicu u Bešiktaš, ali se nije proslavio ni u Turskoj, pa će se na kraju sezone, kada mu pozajmica bude istekla, vratiti u Kataloniju.

Priliku za novi početak Miralem Pjanić imaće u Napoliju. Kako tvrde španski mediji 32-godišnjak iz Bosne i Hercegovine prva je želja trenera Napolitanaca Lućijana Spaletija u letnjem prelaznom roku.

Bosanski plejmejker i dalje je pod ugovorom sa Barsom, ali nije u planovima trenera Ćavija, tako da će morati da promeni sredinu. Italija je već bila "talična" za Pjanića. On je svoju punu afirmaciju stekao u dresu Rome za koju je nastupao od 2011. do 2016. godine, zatim je prešao u Juventus sa kojim je dominirao u Italiji i stigao do finala Lige šampiona. Treća selidba na Apeninsko polustrvo mogla bi da mu se isplati. 

Napoli je specifična sredina, Pjanić specifičan igrač, možda su dobitna kombinacija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke