Bivši fudbaler Milana se ubio zbog rasizma

Autor: Boris Jovanović
subota 05.06.2021.
11:27
Izvor: Sportske.net

Smrt pogodila mnoge, ali ovo je stvarnost italijanskog društva...

sempre milan
sempre milan

Povezane vesti

Seid Visin nije dočekao da postane poznato ime u italijanskom fudbalu. Naime, on je prošao fudbalsku školu Milana, a onda se kao klinac preselio u omladince Beneventa gde je očekivao da dobije šansu ranije nego među "Rosonerima".

Nije mu se dalo, nije izdržao na jugu Italije pa je odustao i posvetio se "kalćetu" odnosno malom fudbalu. Predsednik kluba Atletiko Vitalika koji igrač u Seriji D je potvrdio tužne vesti.

Seid, inače poreklom iz Etiopije je izvršio samoubistvo, a ostavio je potresno oproštajno pismo.

Kao razlog je naveo to što nije mogao da se izbori sa rasizmom.

"Nisam imigrant, usvojio me je jedan par iz Noćere, to su moji roditelji. Kao klinac sam svuda dočekivan sa osmehom, poštovanjem, ali sada kao da se sve promenilo".

"Našao sam posao, ali sam morao da dam otkaz jer su stariji gosti odbijali da ih ja poslužujem. Često bi komentarisali da mladi Italijani ne mogu da dobiju posao zbog takvih kao što sam ja", napisao je Seid.

On je dodao da se nešto promenilo u njemu, da se plašio da će ga ljudi na ulici zameniti za imigranta, iako je on Italijan i odrastao je na Apeninima.

"Čak sam pravio loše šale o crncima i imigrantima, da bih dokazao da nisam jedan od njih. Ali, bio sam u strahu. Ne tražim ni da me žalite, ni da me sažaljevate, ne mogu više, ali to je ništa u odnosu na ono što proživljavaju imigranti koji rizikuju život kako bi se izbavili iz bede i pakla Afrike, kako bi iskusili makar deo onoga što zovemo životom", napisao je Seid Visin. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke