Bivši kapiten Engleske završio karijeru!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 16.11.2022.
23:00
Izvor: Sportske.net, Beta

Kraj za engleskog defanzivca.

EPA/ANDY RAIN
EPA/ANDY RAIN

Povezane vesti

Bivši fudbaler Engleske i Čelsija Geri Kejhil saopštio je danas da je odlučio da završi igračku karijeru.

"Postigao sam stvari o kojima sam nekada sanjao, stvorivši neverovatne uspomene. Fudbal je igra koja mi je pružila toliko uživanja i uspeha i dok donosim odluku da okačim kopačke o klin, mogu iskreno da kažem da sam mu dao sve što sam imao", napisao je 36-godišnji Kejhil na društvenim mrežama.

Kejhil je tokom sedam godina boravka na "Stamford bridžu" osvojio osam velikih trofeja, uključujući dva titule u Premijer ligi, dva FA kupa i Ligu šampiona.

"Neverovatni uspesi poput osvajanja Lige šampiona i Premijer lige, do privilegije da budem kapiten svoje zemlje i Čelsija", rekao je Kejhil.

On je istakao da nije bilo lako doneti odluku o završetku karijere.

"Proveo sam 20 godina trenirajući svaki dan, trudeći se da budem u najboljoj mogućoj formi za dan utakmice kako bih pomogao timovima za koje sam igrao da budu uspešni... Posle mnogo razmišljanja, osećam da je sada vreme da pređem na sledeću fazu svoje karijere", naveo je Kejhil.

Karijeru je počeo u Aston Vili, igrao je za Bolton, Kristal Palas, a poslednji angažman imao je u Bornmutu koji je napustio na kraju prošle sezone.

Kejhil je u dresu reprezentacije Engleske upisao 61 nastup. Za nacionalni tim je igrao na Svetskom prvenstvu 2014. i 2018, kao i na Evropskom prvenstvu 2016. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke