Bivši klub Baraka Bahara biće domaćin u Srbiji, i ne samo on!?

Autor: Darko Mitrović
petak 10.11.2023.
19:45
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Po receptu iz košarkaških evropskih takmičenja.

EPA-EFE/ABIR SULTAN
EPA-EFE/ABIR SULTAN

Povezane vesti

S obzirom da se situacija u Izraelu još uvek nije smirila nekih mesec dana od početka rata, tamošnji klubovi do daljnjeg ne mogu da igraju svoje utakmice u međunarodnim takmičenjima na teritoriji Izraela.

Beograd je u košarkaškim evropskim takmičenjima već prihvatio da bude mesto gde će izraelski klubovi igrati kao domaćini, pa je tako Makabi iz Tel Aviva sinoć u beogradskom ''Pioniru'' ugostio Bajern u okviru sedmog kola Evrolige i trijumfovao rezultatom 93:90.

Sličan princip bi uskoro mogao da se primeni i u fudbalskim evropskim takmičenjima, a ''Informer'' večeras prenosi svoja saznanja da će do kraja takmičenja u grupnim fazama Lige Evrope i Lige konferencija, Makabi iz Tel Aviva i Makabi Haifa igrati kao domaćini u našoj zemlji, ali ne u Beogradu.

Pomenuti izvor navodi da će ova dva izraelska kluba dočekivati svoje rivale u Bačkoj Topoli, odnosno u Loznici, samo još treba da se definiše koji klub će u koji grad.

Znate već, Makabi Haifa je klub iz koga je ovog leta trener Barak Bahar došao na klupu Crvene zvezde. Tim iz Haife se takmiči u Ligi Evrope, u Grupi F, gde su mu rivali Ren, Panatinaikos i Viljareal. Makabi je trenutno na poslednjem mestu sa jednim osvojenim bodom, a naredni meč odigraće protiv francuskog Rena i taj duel bi trebalo da se organizuje 30. novembra u Srbiji. U preostale dve utakmice Makabi Haifa će gostovati.

Makabi iz Tel Aviva igra u Grupi B Lige konferencija, trenutno je drugoplasirani sa šest bodova iza vodećeg Genta, a sledeći meč igraće kao domaćin protiv ukrajinske Zorje 25. novembra. Pet dana kasnije gostovaće na Islandu protiv Brejdablika, a 14. decembra će dočekati Gent.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke