Bivši selektor Švajcarske preuzeo Alžir

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 29.02.2024.
20:45
Izvor: Sportske.net

Sa ciljem da ga odvede na Mundijal.

EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Povezane vesti

Vladimir Petković je danas imenovan za novog selektora fudbalske reprezentacije Alžira.

Stručnjak iz Bosne i Hercegovine će na mestu selektora Alžira naslediti Đamela Belmadija, kom je uručen otkaz posle debakla i ispadanja u grupnoj fazi na nedavno završenom Afričkom kupu nacija.

Petković je od 2014. do 2021. godine bio selektor Švajcarske i veoma uspešno je predvodio taj nacionalni tim. Nakon Švajcaraca je preuzeo francuski Bordo, u kom se nije dugo zadržao, a sada se vraća reprezentativnom fudbalu i imaće zadatak da Alžirce odvede na Mundijal 2026. godine.

Alžir je pod Belmandijem dobro započeo kvalifikacije i prvi je u grupi G sa svih šest bodova u dva odigrana kola. Po tri boda imaju Bocvana, Gvineja, Uganda i Mozambik, dok je Somalija bez bodova. Pobednik grupe će se direktno plasirati na Svetsko prvenstvo.

Alžir je 2019. godine osvojio Afrički kup nacija u Egiptu, ali na poslednja dva kontinentalna šampionata, 2022. u Kamerunu i nedavno u Obali Slonovače, nije izašao iz grupe.

Sledeći šampionat Afrike je na leto 2025. u Maroku, pa će Petković tada imati debi na velikom takmičenju sa ovom selekcijom.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke