Bivši Simeoneov pomoćnik u centru rasističkog skandala zbog Jamala i semafora!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 10.04.2024.
23:47
Izvor: Sportske.net

Argentinac je, tvrde mnogi, preterao...

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone pobedili su večeras u gostima u Parizu Pari Sen Žermen sa 3:2, u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona.

U pobedničkom timu startovao je i supertalentovni Lamin Jamal koji se večeras, ni kriv ni dužan, našao u centru velikog skandala.

Naime, stručni konsultant televizije Movistar i nekadašnji pomoćnik Dijegu Simeoneu u Atletiku iz Madrida Mono Burgos zapanjio je javnost svojim komentarom koji je ocenjen kao rasistički.

Argentinac je u društvu dvoje novinara pred početak meča u Parizu na kadar Jamala prokomentarisao: "Da nije uspeo u fudbalu, završio bi na semaforu", aludirajući na ljude koji peru automobile na raskrsnicama.

U Španiji su to protumačili kao stereotipnu osudu prema pripadnicima manjina, pa su tako fudbaleri i Pari Sen Žermena i Barselone odbili da daju izjavu za novinara Movistara koji se nalazio u miks zoni.

Posle meča, Burgos se izvinio, ali već je bilo kasno.

"To je bio komentar koji nije trebalo da povredi bilo koga. Pričali smo o fudbalu, ako se neko osetio uvređenim zbog mog komentara, javno se izvinjavam. U ovakvim vremenima moramo da se prilagodimo svemu kada pokušamo da se našalimo", rekao je Burgos.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke