Bizarno fudbalsko pravilo se menja zbog Mbapea?

Autor: Ivan Cvetković
petak 15.10.2021.
16:25
Izvor: Sportske.net, Beta

Odluka arbitra na meču finala Lige nacija mogla bi da promeni fudbal.

Povezane vesti

Evropska fudbalska unija UEFA zalaže se za promenu pravila vezanog za ofsajd nakon gola koji je Kilijan Mbape postigao za pobedu Francuske protiv Španije u Ligi nacija.

Žestoko kritikovan u Španiji, engleski sudija Entoni Tejlor "doneo je ispravnu odluku, zasnovanu na postojećem pravilu i njegovom zvaničnom tumačenju", rekao je danas Roberto Roseti, šef sudija u krovnoj evropskoj fudbalskoj organizaciji.

Po rečima Rosetija, pokušavajući da presretne dodavanje Tea Ernandesa, španski defanzivac Erik Garsija je ostavio Mbapea u igri čak i ako je bio dalje od gola od francuskog napadača.

"Ovaj slučaj nam pokazuje da je tumačenje pravila u sukobu sa duhom pravila, a to je da se fudbaler spreči da iskoristi prednosti ofsajd pozicije", rekao je Roseti.

Stav UEFA je, kako je rekao, da je potrebno poboljšati formulaciju pravila koju je doneo Medjunarodni bord fudbalskih asocijacija (IFAB) zadužen za promenu fudbalskih pravila, kako bi se prilagodio "duhu igre".

Roseti je rekao da je već kontaktirao Medjunarodnu fudbalsku federaciju FIFA i IFAB i da će o rešenjima razgovarati na sledećem sastanku odbora Tehničkg-savetodavnog veća zakazanom za 27. oktobar.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Friday, 15.10.2021
18:18

Ја мислим кад су писали то правило, нису сматрали да ће га неко овако криво протумачити.